Dikkat çeken yönetim!

Güncelleme Tarihi:

Dikkat çeken yönetim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 14:19

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nda sadece Başkan Mehmet Ali Akben ve tek kurul üyesi Olcay Turan bulunuyor. Ancak bu durum BDDK'nın çalışmasını ve yönetimini etkilemiyor.

Haberin Devamı

BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurulu sadece 2 kişiden oluşuyor. 7 kişilik kurul üyelerinden en son İrfan Çevik’in görev süresinin dolmasıyla

Dikkat çeken yönetim
beraber
Başkan Mehmet Ali Akben ve tek kurul üyesi OlcayTuran kaldı. Ancak BDDK başkan yardımcıları kurulda yer alabildiği için karar alınmasında veya yönetilmesinde bir sıkıntı yaşanmıyor. 

Bu yıl yaz başında görev sürelerinin dolması nedeniyle üye sayısı Başkan Akben’in yanı sıra, Olcay Turan, Muhiddin Gülal, Mustafa Korhan ve İrfan Çevik ile birlikte 5’e düşmüştü. Üyelerden Mustafa Korhan’ın haziranda görev süresi dolunca, sayı 4’e gerilemiş ve BDDK üyelerinden Muhiddin Gülal’ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) Başkan olarak atamayla da BDDK’daki üye sayısı 3’e düşmüştü.

TEK BAŞLARINA

Haberin Devamı

Ardından 24 Haziran 2014’te ataması yapılan İrfan Çevik’in de görev süresi temmuzda doldu. Ve son olarak Çevik de BDDK’dan ayrıldı. Böylece

Akben ve Turan tek başlarına kaldılar.

BDDK’nın kanunu kurulun toplanabilmesi için, kıdem sırasına göre başkan yardımcılarının kurul üyeliklerine vekâlet edebilmesine imkan sağlıyor. BDDK’da şu anda Yakup Asarkaya, Aziz Turhan, Muhammet Salih Ağan, Mehmet İrfan Kurt ve Muhammet Mustafa Cerit başkan yardımcılığı görevindeler.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!