Yırcalı, Schwarzenegger’le San Francisco’da ‘Üretim ve çevre el ele yürümeli’ imzası attı

Güncelleme Tarihi:

Yırcalı, Schwarzenegger’le San Francisco’da ‘Üretim ve çevre el ele yürümeli’ imzası attı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2010 00:00

ABD’nin San Francisco kentinde gerçekleşen “3. Küresel İklim Zirvesi” kısa adı R-20 olan ‘Bölgesel İklim Hareketi’nin resmi kuruluşunu sağlayan deklarasyonun imzalanmasıyla sona erdi.

Deklarasyona, Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Başkanı Rona Yırcalı ile California Valisi Arnold Schwarzenegger’in yanı sıra 34 ülkeden çok sayıda yetkili de imza koydu. Yırcalı, Schwarzenegger’i 2011’in Haziran ayında Meksiko Ctiy’de de yapılacak olan Dünya Odalar Federasyonu kongresine davet etti.

California Üniversitesi’nin Davis Kampüsü’nde gerçekleştirilen zirvede üretim ve çevre konularının birlikte ele alınması gerektiğini vurgulayan Yırcalı, çevre konularının insanlığın geleceği için tabii ki çok önemli olduğunu, ancak hızla artan dünya nüfusu, azalan su, gıda ve doğal kaynakların her türlü üretimi daha da önemli hale getirdiğine dikkat çekti. Dünyada refahın yükseltilmesi, işsizliğin ve sosyal çalkantıların azaltılması için her türlü üretim artışının esas olduğunu kaydeden Yırcalı, WCF olarak dünya üzerindeki tüm odalara ve oda üyesi kişi ve kuruluşlara bu zirvede ele alınan konuları ileterek desteklerini sağlamaya çalışacaklarını bildirdi.

Mandela ve kayınvalidem

Bu ay başında yapılan ara seçimde valilik yarışını kaybeden ve gelecek yıl yıl görevini Demokrat Partili Jerry Brown’a devredecek olan Arnold Schwarzenegger ise, “Yeşil hareket uluslararası anlaşma olmaksızın elindeki tüm olanaklarla yoluna devam ediyor” dedi. Schwarzenegger, hayatında önem verdiği üç insan bulunduğunu anlatı. Bunlardan birincisinin Nelson Mandela olduğunu belirten Schwarzenegger, Mandela yönetime geldiğinde herkesin “Güney Afrika’da kan gövdeyi götürecek” dediğini oysa şu anda işlerin gayet iyi durumda olduğunu vurguladı. İkinci önem verdiği kişinin Mihaile Gorbaçov olduğunu, çünkü kendi aleyhine olacağını bildiği halde demir perdenin yıkılmasını sağladığını belirten Schwarzenegger, üçüncü önem verdiği kişinin de kayınvalidesi Eunice Kennedy Shriver olduğunu açıkladı. Schwarzenegger kayınvalidesi Shriver’in engellilerin toplumda yer almaları için önderlik ettiğini dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!