Yine en iyiler kazanacak

Güncelleme Tarihi:

Yine en iyiler kazanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 00:56

TÜRK gayrimenkul sektörünü ‘en iyiye teşvik etmek’ için Hürriyet öncülüğünde bu yıl üçüncüsü yapılacak Sign of the City Awards ‘gayrimenkul yarışması’ için hazırlıklar başladı. Başvurular haziranda başlayacak.

Haberin Devamı

HÜRRİYET’in öncülüğünde bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek Sign of the City Awards (SOTCA) gayrimenkul yarışması için başvurular Haziranda başlıyor. Yarışmanın ödül töreni Kasım ayında gerçekleşecek. Geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını yapan ‘Sotca 2016 jürisi’  yarışma kategorileri, başvuru koşulları ve değerlendirme sürecini netleştirdi. Bu yıl da yoğun katılım beklenen yarışmanın artık sektörün tamamı için yüzde 100 bilinirliğe ulaştığını söyleyen Hürriyet Reklam Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Zeynep Tandoğan, “Türkiye’nin dört bir yanından holdingler, belediyeler, mimarlık ofisleri ve en önemlisi gayrimenkul sektörünün tamamı, bu işi sahiplendi” derken, sektör  profesyonelleri, akademisyenler ve sektörle ilgili iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan jüri üyeleri, yarışmanın her yıl bir önceki yıla göre daha nicelik ve nitelik olarak daha güçlü olması için gayret edildiğini anlattı. 

YARIŞMAYA KİMLER KATILABİLİYOR
Sign of the City Awards ödüllerine, 01.01.2012 – 01.08.2016 tarihleri arasında tamamlanmış ya da proje aşamasında olan projeler aday olabiliyor. Kentsel tasarım, genç mimar teşvik, sosyal sorumluluk kategorileri dışındaki tüm kategorilerde başvurular ‘tamamlanmış’ ya da ‘devam eden’ olarak yapılabiliyor. Tamamlanmış projelerin yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi (iskan) almış olması gerekirken devam eden projenin ruhsat almış olması yeterli. Kentsel tasarım, genç mimar teşvik, en iyi mimari tasarım ve sosyal sorumluluk kampanyalarında yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi alma zorunluluğu bulunmuyor. Türk mimar ve müteahhitlerin yurt dışındaki projeleri de yarışmaya katılabilecek. Bu projelerin nasıl değerlendirileceğine ise jüri karar verecektir. En İyi Sosyal Sorumluluk Kampanyası kategorisinden aday olan şirketlerin sosyal sorumluluk projesinin gayrimenkul ile ilgili olma zorunluluğu bulunmuyor. Tüm başvurular online alınacak ve sadece başvuru formu eksiksiz doldurulan ve başvuru ücreti ödenen başvurular değerlendirmeye alınacak. Başvuruda bulunan projeler teknik elemeden geçtikten sonra aday statüsü kazanabilecek. Ödüle layık bulunan tüm proje ödülleri ödül gecesinde açıklanacak ve verilecek.

SING OF THE CITY AWARDS JÜRİSİNDE KİMLER VAR?
SEKTÖR profesyonelleri, saygın akademisyenler ve sektöre ilgi duyan iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan Sign of the City 2016 jürisinde, Prof. Dr. Güzin Konuk (MSGSÜ Kentsel Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı) ve Prof. Dr. Suha Özkan (World Architecture Community Kurucu Başkanı) eşbaşkan oldu. Jürinin diğer isimleri ise şöyle: “Avi Alkaş (JLL Türkiye Ülke Başkanı), Avni Çelik (GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı), Aytek İtez (Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı), Aziz Torun (GYODER Başkanı), Ersun Bayraktaroğlu (GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), F.Fethi Hinginar (Türkiye İMSAD Başkanı), Faruk Göksu (Kentsel Strateji Kurucu Ortağı), Füsun Yılmaz Phillipson (GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Haluk Sur (GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Dr. M. Emre Çamlıbel , Nazmi Durbakayım (İNDER Başkanı), Neşecan Çekici (GYODER Yönetim Kurulu Üyesi), Ömer Faruk Çelik (KONUTDER Başkanı), Ömer Taviloğlu (Mudo Yönetim Kurulu Başkanı), Sedef Orman (Derimod Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Prof. Dr. Sinan Mert Şener (İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı), Yalçın Ayaydın (Ayaydın-Mirogliz Grup Yönetim Kurulu Başkanı), Zafer Baysal (AMSTAR Kıdemli Başkan Yardımcısı)”

Burası en güçlü platform oldu / Prof. Dr. Güzin Konuk (MSGSÜ Kentsel Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı): ’Sign of the City Awards yarışması gayrimenkul ortamında tüm kentsel aktörlerin buluştuğu en güçlü platformdur. Bu ortam aynı zamanda kentsel projelerin, girişimci özel sektörün, yenilikçi yatırımların ve kaliteli mimari tasarımların yarıştığı dinamik bir ortamdır. Kentsel dönüşüm, kentlerin mekânsal olarak yenilenmesi, kentsel ekonomilerin canlanması, kentsel yaşamın yeni bir kaliteye ulaşma çabası demektir. İşte ’Sign of the City Awards’ 3. Yılına yönelirken bu dönüşüm ortamında tüm aktörleri başarıyla buluşturmaktadır. Bu buluşmada Kentsel projeler, sürdürülebilir gelişme, yeşil ve enerji etkin yapılar, yeni teknolojiler, sosyal sorumluluk projeleri, karma işlevli yeni yaşam ortamları, kentsel peyzajı yenileyen ve simgeleyen yüksek yapılar, tüm yenilikçi gelişmeler ve  projeler  birlikte yarışmakta, tüm çabalar sergilenmekte, yarışmakta ve her yıl öne çıkan örnekler ödüllendirmektedir. Bir jüri üyesi ve jüri başkanı olarak bu dinamik ortamın, bu yılda başarı bir biçimde geçmesini diler, en güzel örneklerin öne çıkacağına ve ödüllendirileceklerine olan inancımla tüm sektöre başarılar dilerim.

Çok disiplinli bir jüri işbaşında / Prof. Dr. Suha Özkan (World Architecture Community Kurucu Başkanı): Tarih boyunca kentleri yaşanabilir mutluluk veren ortamlar olarak oluşturan kent planlaması, kentsel tasarım, çevre düzeni ve kentsel hizmetler bütünüdür.  Bu ortamlar da gayrimenkul yatırımları ile gerçekleşir. Hürriyet Gazetesi’nin üçüncü yılını idrak ettiğimiz Sign of the City Awards bu sektördeki olumlu ve geleceği yönlendirecek katkıları çok disiplinli bir Jüri tarafından değerlendirip ödüllendirmektedir. Bir ilk medya, kent, gayrimenkul  yatırım ve tasarım  birlikteliği olan bu girişim daha sağlıklı ve sürdürülebilir yaşam alanları yaratılmasına önder ve destek olacaktır.

Tüm paydaşlar desteklemeli / Dr. Emre Çamlıbel: SotCA, Gayrimenkul Sektörü ’nün Türkiye halkının yaşam kalitesini, düzenli şehirleşmeyi, tesis kalitesini ve enerji verimliliğini geliştirmek adına yıllardır gösterdiği sorumluluk ve çabayı planlı, adil ve şık şekilde ödüllendirmektedir. Bu yüzden sadece sektörün değil tüm paydaşların bu oluşumu desteklemesi ve geliştirilmesi için çaba harcaması gelecekte daha mutlu, huzurlu, verimli ve sağlıklı yaşanır projelerin gerçekleşmesini teşvik edecektir.

Mimari değerler için itici güç / F. Fethi Hinginar (Türkiye İMSAD Başkanı): Türk Yapı Sektörünün bu en prestijli yarışmasında Jüri üyesi olarak görev almaktan büyük onur ve duyuyorum. Sign of The City yarışması bence, öncelikle ülkemizdeki yapı kalitesinin estetik ve mimari değerlerinin artması için itici bir güç olmaya başlamıştır. Türkiye!nin kaliteli, güvenli, çevreye duyarlı, çağdaş ve ülkemize prestij kazandıracak yapılara çok ihtiyacı vardır. Türk Mimar ve Mühendisleri ve Türk Müteahhitlik sektörü bu yapıları dünya kalitesindeki Türk Yapı Malzemeleri ile inşa edebilecek potansiyele ve güce sahiptir. Yarışmaya katılacaklara şimdiden başarılar diliyorum.

En iyiye teşvik eden yarışma / Avi Alkaş (JLL Ülke Başkanı): 19’uncu yüzyıl imparatorluklar, 20’nci yüzyıl ülkeler yüzyılıydı. 21’inci yüzyıl ise şehirler yüzyılı. Bugün dünyada pek çok kent, ülkelerinin resmi başkentlerinden çok daha fazla ön plana çıkmış durumda ve bunda inşaat ve gayrimenkul sektörünün büyük etkisi bulunuyor. Başarılı gayrimenkul projeleriyle şehirlerimizi uluslararası platformda daha etkili hale getirmek için ise sektörü ‘en iyileri yapmaya’ teşvik etmek çok önemli.  İşte ‘Sign of the City Awards’ bu teşviki sağlayan çok değerli bir platform.

Çok özverili bir çalışma yapıyoruz / Zafer Baysal (AMSTAR Kıdemli Başkan Yardımcısı): Gelecek nesiller tarafından da takdirle yad edilip hatılanacak ekolojik, ekonomik ve sosyolojik olarak sürdürülebilirlikleriyle eşsiz güzellikte şehirler için birbiriryle yarışan gayrimenkul projelerini yarıştıracağız. Gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek ve sektörü uluslararası standartlara taşımak için en prestijli ve itibarlı ödülleri vermek amacıyla bir araya geldik. Çok özverili ve hakkaniyetli bir değerlendirme süreci yaşayacağız. Hürriyet Gazetesi’ne bu anlamlı ödüllere destek vermeyi sürdürerek ödülleri kurumsallaştırdığı için sektörüm adına çok teşekkür ederim. Bu sürece katılıp bizleri her kategoride onlarca ve hatta yüzlerce adayı seçme onuru yaşatan tüm özgüven sahibi Sign of the City Awards aday adaylarına şimdiden başarılar diliyorum.

Bir-iki yıllık heves değilmiş / Ersun Bayraktaroğlu (GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı): Sign of The City Awards başlarken Hürriyet Gazetesi bu ödülün bir-iki yıllık bir heves değil, Türkiye gayrimenkul sektörüne katkı sağlayacak ve iyiyi, doğruyu, güzeli, yaşanılabiliri göstermeyi ve özendirmeyi amaçlayan uzun soluklu bir süreç olacağını beyan etmişti. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve son iki yıldır içinde bulunduğum bu yarışmada her yıl daha da iyiyi ve doğruyu bulmada alınan mesafeye bakınca ben de gazete gibi çok umutlanıyorum. İyiyi, doğruyu, güzeli, gayrimenkul özelinde yaşanılabiliri, yapılabiliri, farklı düşüneni, göreni, inşa edini gösterebilmek sadece benzerleri için, gelecekte çok daha gelişmiş ve güzelleri için örnek yaratabilmek adına bile çok iyi bir girişim diye düşünüyor ve candan destekliyorum.

Farkındalığı arttırmak için önemli / Aytek İtez (Türkiye Serbest Mimarlar Derneği Başkanı): Türk Serbest Mimarlar Derneği olarak, Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen Sign of the City Awards’u gayrimenkul, mimarlık ve kent yatırımlarının farkındalığının arttırılması konusunda yapılmış önemli bir girişim olarak görmekteyiz. Mimarlara/tasarımcılara değerlerini hissettiren, mimarlık ve kent kültürü konusundaki teşvik edici çalışmalarınızın devam etmesini temenni ediyoruz.

Tabii ki marifet iltifata tabidir / Haluk Sur (GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı): 21.ci yüzyılın Türkiye’ sini kurarken kentlerin planlanması, gelişimi , sürdürülebilirlik kavramı çerçevesinde araziyi doğru kullanarak yaşam kalitesinin yükseltilmesi, sağlıklı ve yeşil ortamlarda yeni nesillerin yetişmesi son derece önemlidir. Deprem odaklı kentsel değişim ve dönüşüm projelerinin yürütülmesi , kentlere değer katan, bir anlamda kentlere atılan imza konumunda olan iyi uygulama örneklerinin çoğaltılması, yaygınlaşması ve bu doğrultuda teşvik edilerek ödüllendirilmesi hayati değere sahip. Sign of the City ödülleri bu düşüncenin ve aksiyonun öncülüğünü yaparak ülkemizde bir ilke imza atmıştır. İyi projeler kentlerin simgesi konumundayken, Sign of the City ödülleri de ‘Marifet iltifata tabidir’ sözünden hareketle gayrimenkul sektörümüzün anlamı, ifadesi, sembolü hüviyetini kazanmış ve adeta kendisi başlı başına bir imza haline gelmiştir.

Hürriyet farklı bir kulvar açtı / Nazmi Durbakayım (İNDER Başkanı): Gayrimenkul sektörünün daha ileri gidebilmesi ve yeniliklere açık olması sağlıklı rekabet ortamıyla mümkündür. Sektörün nabzını tutan Hürriyet gazetesi bu ortamı yaratan Sign of The City yarışması ile önemli bir iş yaptı. Sign of The City Awards ile sektörümüzde farklı bir kulvar açıldı. Sektörümüzün fazlasıyla eleştiriye açık, o nispette de zaman zaman haksızlığa uğrama özelliği olan bir yapısı vardır. Bu yarışma bir bakıma övgüyü de eleştiriyi de aynı platformda yapılmasını sağladı. Sign of The City Awards’un, başarılı projelerin örnek teşkil ettiği bu yüksek standartların herkese gösterilmesi ve örnek teşkil etmesi adına büyük bir iş yaptığına inanıyorum. Şehir planlama, tasarım, statik, yatırım, yapım, pazarlama, işletme gibi bizzat sektörle iç içe branşların etkin isimlerinden oluşan jüri üyelerinin seçiminden çıkan kararların sektöre ve karar verici idareler açısından da bir mesaj olarak algılanmasını temenni ederim. Başarılı projeler, bundan sonra gerçekleştirilecek projelere örnek olacağı için kalite çıtasının bir çıt daha yukarı çıkacağını düşünüyorum. Temennim, Hürriyet Ailesi’nin başlattığı Sign of The City yarışmasının uluslararası boyutlara ulaşması.

Uluslararası boyuta taşınacak / Füsun Yılmaz Phillipson (GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı): Sign of the City Awards, kurumsal firma ve marka projeleri biraraya getirip sektördeki gelişimi bir yarışma platformuna taşıyarak bir ilke imza attı ve sektöre değer kattı. Bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilmesi, çok yönlü bakış açısı ile irdelenmesi, farklı kategorilerde ödüllendirmesi ile katılan projelerin pazarlama iletişiminde farkındalığını arttırdı ve Türkiye genelinde tüm projeleri aynı platformda buluşturdu. Önümüzdeki yıllarda uluslararası boyuta taşınacak bir yarışma olarak devam edeceğine inanıyorum.

Projelere önemli görev düşüyor / Yalçın Ayaydın (Ayaydın-Mirogliz Grup yönetim Kurulu Başkanı): Yaşadığımız çağda, gelişen teknoloji ile birlikte kent yaşamının ihtiyaçlarına paralel olarak gerçekleşen kentsel dönüşüm elbette kaçınılmaz. Bu dönüşümde, başrol oyuncusu projelere önemli görevler düşmekte. Bu projelerin mimari tasarımlarının özgünlüğünün yanısıra zamansız olmaları ve kentin mevcut tarihi dokusuna zarar vermeden uyum sağlamaları önemli bir unsur. Bu projelerin; kent halkının nefes aldığı yaşam alanlarına saygı göstermeleri hatta yeni yaşam alanları ortaya koymaları da ayrı bir gereklilik. İyi bir mimari proje, kaldırımlardan, yeşil alanlara, çocuk oyun alanlarından, park alanlarına kadar fonksiyonel anlamda da her türlü çözümü içerisinde barındırmalı. Sign Of the City Ödülleri de saydığım bu unsurlara sahip çıkılması anlamında çok önemli bir değer ve platformdur.

Disiplinler arası uzman bir jürimiz var / Neşecan Çekici (GYODER Yönetim Kurulu Üyesi): Türk inşaat ve gayrimenkul sektörü son yıllarda hem yerel hem de uluslararası platformda hakettiği saygın konuma geldi. Hürriyet Gazetesi gibi dev ve güzide bir kurumun sektörün başarılarını ödüllendiriyor olması onore edici olduğu kadar, aynı zamanda tüm aktörler için motivasyon ve heyecan verici. Yarışmanın tüm detayları Hürriyet’e yaraşır titizlikle geniş bir ekip tarafından çalışılıyor. Sektörün dokusuna uygun şekilde disiplinler arası uzman bir jüri ise bilgi ve deneyimlerini sevgi ve heyecanla yarışmaya akıtıyor. Bu yarışma geldiği nokta itibariyle, yakın gelecekte uluslararası bir kimlikle yoluna devam edecek ve dünya gayrimenkul yarışmalarında yeni bir imza olacaktır.






BAKMADAN GEÇME!