Yılmaz'dan TİSK'e ‘tarafsızım’ mesajı

Güncelleme Tarihi:

Yılmazdan TİSKe ‘tarafsızım’ mesajı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun dün başlayan Genel Kurulu, bugün yapılacak başkanlık seçimleri ile sona eriyor. Mesut Erez'in son anda çekilmesi nedeniyle TİSK Başkanı Refik Baydur ile TÜGİAD Başkanı Hamdi Akın'ın başkanlık için yarışacağı genel kurul delegelerine Başbakan Mesut Yılmaz, ‘‘Hükümet, TİSK seçimlerinde tarafsızdır’’ mesajı gönderdi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'unun (TİSK) dün başlayan 20. Olağan Genel Kurulunda, bugün başkanlık seçimi yapılacak. Seçimde, TİSK Başkanı Refik Baydur, MESS kanadından TÜGİAD Başkanı Hamdi Akın yarışacak. Daha önce adaylığını koyan Çimento Müstahsilleri Sendikası Başkanı Mesut Erez son ada adaylıktan çekildi. Toplam 146 delegenin oy kullanacağı seçimler öncesinde uzun süredir Refik Baydur'u desteklediği kulislerde konuşulan Başbakan Mesut Yılmaz, Devlet Bakanı Burhan Kara aracılığı ile TİSK'e, ‘‘Üç adaya da başarılar diliyorum. Hükümet olarak bir adayı desteklememiz sözkonusu değil’’ mesajını gönderdi.

BAKANLAR DEVREDE

Öte yandan kulislerde bazı bakanların delegelere telefon ederek Refik Baydur'a destek istedikleri konuşulurken, başka bir iddia da perşembe gecesi Konfederasyon üyesi sendika başkanlarının yediği yemekle ilgili olarak ortaya atıldı. Perşembe gecesi düzenlenen ve adayların dışındaki sendika başkanlarının katıldığı yemeğin organize edilmesinin ardında Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez'in olduğu konuşuluyor. Sadece 7 sendikanın başkanı ve temsilcilerinin katıldığı yemeğe Erez'in kardeşi, Toprak, Seramik Çimonto ve Cam İşverenleri Sendikası Zekai Erez'in başkanlık etmesi bu yorumlara neden oldu. Ancak iddia edildiği gibi yemekten herhangi bir adaya destek kararı çıkmadı.

Baykal'a mafya ortağı suçlaması

TİSK'in dünkü 20. Olağan Genel Kurulu, iktidar, muhalefet ve sivil toplum örgütlerinin birbirleriyle hesaplaşmasının yaşandığı bir ‘‘Siyasi Arena’’ya dönüştü. TİSK Başkanı Refik Baydur'un, hükümeti düşüren muhalefeti eleştirip, şimdi çete ve mafya ile işbirliği yapanların iktidara gelebilecekleri uyarısında bulundu. Hükümete destek verip muhalefeti topa tutan Baydur, ağır iç ve dış sorunlar yaşanırken, bir hükümeti yapay nedenlerle düşürmenin hangi vicdan muhasebesiyle bağdaşabileceğini sordu ve şöyle konuştu: ‘‘Bu memlekette, şüpheli bir takım davranışları ile kanun önünde hesap vermesi gereken kişilerin, aslı astarı olmayan ifadelerine dayanarak çeteler ve mafya ile hasılı kanunsuzluklarla mücadeleyi kendisini, partisini ve ailesini riske atarak göze almış bir Başbakan hakkında gensoru vererek, hükümeti düşürmenin kimlerin işine yarayacağını siyasilerimizin iyi düşünmesi gerekir. Kısa vadeli basit siyasi çıkarlar uğruna yaratılan bu yanlışlardan sonra Türkiye, sorumlu ve namuslu insanlar bulamayacak, ne yazık ki çetelerle ve mafyayla işbirliği yapanlar ve koltuk için her türlü fedakarlığı göze alabilecekler iktidara sahip olabileceklerdir.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!