Yılmaz, ekonomi yönetimine el koydu

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz, ekonomi yönetimine el koydu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, ekonomi yönetimine doğrudan müdahale etmeye başladı. Yılmaz'ın, ekonomi yönetimindeki çok başlı görüntü ve alınan sonuçların kamuoyunda tepki yaratması üzerine bu kararı verdiği belirtildi. Yılmaz yeni stratejisi çerçevesinde, ekonomiden sorumlu bakanlardan çok, bürokratlarla doğrudan görüşme yapmaya yönelecek. Son Bakanlar Kurulu'nda bakanlardan çok ekonomi bürokratlarının bilgi vermesinin da, bu stratejinden kaynaklandığı bildirildi.

Yılmaz'a yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, yeni stratejide şu unsurlar da var:

ENFLASYON PROGRAMI:

Yılmaz, bu çalışma ile daha çok eski kararlarda eksiklik bulunup bulunmadığını tesbite çalışıyor. Başbakan'ın güvendiği yeni bürokratların yaptırdığı bu çalışma bir süredir devam ediyor. Yılmaz koalisyon ortaklarının tepkilerini bu yolla da düşürmeye çalışacak.

MESAİ HÜKÜMETE:

Yılmaz, özellikle ekonomide alınan sonuçlar nedeniyle bütün mesaisini hükümete ayırmaya başladı. Yaklaşık bir aydır, ANAP Başkanlık Divanı toplantılarını bile gerçekleştirmeyen Başbakan, bu kararı da parti grubundan ekonomiden sorumlu bakanların uyum içinde çalışmadığı yolunda sık sık şikayet üzerine aldı.

BAKAN OPERASYONU:

Yılmaz ekonomiden sorumlu bakanlarla ilgili operasyon da yapmak istiyor. Ancak hükümetin DTP kanadı ve onun Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un bu yöndeki bastırmaları, operasyonu geciktiriyor. Yılmaz bu nedenle de ekonomi bürokratları ile çalışmalarını sıklaştırma kararı aldı.

ATAMALAR KURUM İÇİNDEN:

Bürokrasinin önemli kademelerine yapılacak atamaların, kurum içinden olmasının daha yararlı olacağı sonucuna ulaşan, Yılmaz, bundan sonra bu yolu izleyecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!