Yılmaz: Bankaların vergi endişelerini giderdik

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz: Bankaların vergi endişelerini giderdik
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Zekeriya Temizel ve Devlet Bakanı Güneş Taner ile birlikte önceki gün İstanbul’da özel sektör bankalarının yöneticileri ile biraraya gelen Başbakan Mesut Yılmaz, ‘Bankaların vergi kanunundan kaynaklanan endişelerinin tümünü giderdik’ dedi.

Başbakan Mesut Yılmaz, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Güneş Taner ve Maliye Bakanı Zekeriya Temizel ile birlikte, özel banka temsilcileriyle önceki gece bir toplantı yaptı. Görüşme talebinin, yeni vergi tasarısıyla ilgili endişeleri nedeniyle, özel banka yöneticilerinden geldiğini belirten Yılmaz, ‘‘Kendilerine çalışmalarımızı anlatınca, zannediyorum rahatladılar. Özel bankaların vergi kanunundan kaynaklanan endişeleri giderildi’’ dedi.

Devlet Bakanı Güneş Taner ise bankacılara, endişelerinin sorun teşkil etmediğini anlattıklarını söyledi. Taner, ‘Bankacılar tasarıya tam destek verdiler mi?’ sorusunu ‘‘Evet’’ diye yanıtladı.

Bankacılarla aralarında uygulama açısından bazı farklılıklar olduğunu, bunların da önümüzdeki günlerde görüşüleceğini belirten Taner, yasanın dayatma ile geçmeyeceğini, tüm toplum kesimlerinin hakkaniyetli ve adil tasarı olduğuna inanması gerektiğini söyledi.

Bakan Temizel, ‘Bu tasarı yüzünden başınızın ağrıdığı basına yansıdı. Olumlu gelişmeler var mı?’ sorusunu, ‘‘Hangi anlamda? Başımın daha çok ağrıdığı anlamında mı’’ diye espirili bir şekilde yanıtladı. Tasarıyla ilgili sorun olmadığını, alt komisyonun görüşmek istediği maddelerle ilgili toplantının yarın başlayacağını belirten Temizel, tasarının daha olumlu hale getirilmesi için değişik sektörlerden gelen düşüncelerinin değerlendirildiğini söyledi. Temizel bir soru üzerine asgari ücretin vergi dışı bırakılmasının tasarıda yeralmadığını, bunun mevcut mevzuata göre Bakanlar Kurulu yetkisinde olduğunu belirtti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!