Yılmaz, anlayış istedi

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz, anlayış istedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2001 00:00


Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit, basın toplantısının sonunda ortaklarına da söz verdi. Devlet Bahçeli konuşmazken, Mesut Yılmaz açıklamalarda bulundu. Yılmaz konuşmasında özetle şunları söyledi:

DERVİŞ'LE FARKIMIZ:

Kemal Derviş'in görev almasından sonra hükümetin bu uzlaşmacı niteliği gölgelenmeye çalışılmaktadır. Uzlaşma sadece hükümete mensup üç parti arasında bir uzlaşmadan ibaret sanılmamalıdır. Uzlaşmada, aynı zamanda ekonominin gerekleri ile siyasetin gerekleri arasında da bir uzlaşma sağlanması gerekmektedir. Derviş, bağımsız bir bakandır, teknokrat bir bakandır, siyasetin gerekleri konusunda yeterli duyarlılığı göstermesi kendisinden beklenemez. Ama hükümetimiz çeşitli kesimlerin çok ciddi taleplerine muhataptır. Bu hükümette yer alan hiçbir siyasi parti bu taleplere kayıtsız kalamaz.

GÖRÜŞ AYRILIĞI DOĞAL:

Yani reel ekonominin sorunlarının çözümlenmesi, ihracatın teşviki, kamudaki ücret dengesizliğinin giderilmesi, çeşitli kesimlerin geçim sorunlarının çözümü gibi haklı taleplere, bu hükümette yer alan hiçbir partinin duyarsız kalması mümkün değildir. Onun için sadece koalisyona mensup siyasi partilerden birine muhatap değil, koalisyona mensup üç parti ile de sayın Kemal Derviş'in zaman zaman görüş ayrılıkları olabilmektedir. Çünkü Sayın Derviş, meseleyi haklı olarak sadece ekonomik açıdan değerlendirmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!