Yıldız: Sayaç parası kesin alınmayacak

Güncelleme Tarihi:

Yıldız: Sayaç parası kesin alınmayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2013 00:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 25 milyon tüketiciyi yakından ilgilendiren elektrik sayaçlarının değişimi konusunda “Tüketiciden sayaç parası kesinlikle alınmayacak. Dağıtım şirketleri sayaç değişimini yatırım olarak gösterecek ve bu da vergilendirmeyle ilgili bir tasarrufla çözülecek” dedi.

Haberin Devamı

Gas and Power tarafından düzenlenen 4. Türkiye Enerji Zirvesi’nde konuşan Bakan Yıldız, Rus Gazprom’un Avrupa’daki bazı ülkelere yüzde 7-10 arasında indirim yapmasını da değerlendirdi. Yıldız, “Rusya’nın indirimi bir ülkeyi ilgilendiriyor. Biz zaten daha iyi bir indirim almıştık. Gelişmelere göre yeniden oturup, konuşuruz” diye konuştu.

2.5 MİLYAR DOLAR

Bakan Yıldız, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki yeni kömür sahaları ve kurulacak santrallarla 2.5 milyar dolarlık yatırım imkânı ortaya çıktı” dedi.  Yetkililerin verdiği bilgilere gore, bölgeye toplam bin 50 MW’lık termik santral inşa edilecek. Kömür sahalarının geliştirilmesi de buna dahil edildiğinde toplam yatırım tutarı 2.5 milyar dolara ulaşıyor.

Güneş başvuruları 10 Haziran’da

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, güneş enerjisi lisans başvurularında son aşamaya gelindiğine işaret ederek, “10-14 Haziran arası başvuruları kabul edeceğiz. Büyük bir hareketlilik bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!