Yıldırım: Limanları tek taraflı açmayız

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım: Limanları tek taraflı açmayız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2005 01:59

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AB büyükelçilerinin 7 Eylül’de yayınlama kararı aldığı ‘Tanıma gerekmez, limanları açın’ deklarasyonu ile ilgili olarak, ‘Tanımadığımız bir ülkenin bayrağını taşıyan, oranın sahipliğine ait ve oraya uğrak yapan gemiler Türk limanlarına giremiyor. Bu uygulamada herhangi bir değişiklik yok. Hiçbir zaman havaalanı ve limanlar açısından bizden tek taraflı fedakarlık beklenmemelidir’ diye konuştu.

Yıldırım, dün Büyük İstanbul Otogarı’nda Tüm Otobüsçüler ve İşletmeciler Federasyonu (TOFED) Yönetim Kurulu’na katılarak TOFED yetkilileriyle görüş alışverişinde bulundu. Toplantıdan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım, Türk limanlarının Kıbrıs Rum Kesimi gemilerine açılmasıyla ilgili soruya, ‘Kıbrıs Rum Kesimi bayraklı gemiler, armatörü, donatanı Kıbrıs Rum Kesimi’nden olan gemiler, Türkiye’ye gelmeden önce Kıbrıs Rum Kesimi’nde bir limana uğrak yapan gemiler Türk limanlarına giremiyor. Bu uygulamada herhangi bir değişiklik sözkonusu değil. Bu sorunların çözümü Kıbrıs sorunun çözümüyle ilgilidir. Bunlardan ayrı tek taraflı bir tasarruf sözkonusu değildir’ yanıtını verdi.

İKİLİ ÇÖZÜM OLMALI:

Yıldırım, ‘Limanların Kıbrıs Rum Kesimi’ne açılması gerektiğini düşünüyor musunuz?’ sorusunu ise, ‘KKTC’ye uygulanan her türlü ambargonun, izolasyonunu kaldırılmasıyla beraber iki tarafı tatmin edeci bir çözüm sağlanması, adanın özellikle Kuzey tarafındaki haksızlığı giderecek ve ekonomik gelişmeye katkı sağlayacak. Hiçbir zaman havaalanı ve limanlar açısından bizden tek taraflı fedakarlık beklenmemelidir’ diye yanıtladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!