Yıldırım’la kol kola girdi, 20 milyon dolara Dedeman Şile’yi açtı

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım’la kol kola girdi, 20 milyon dolara Dedeman Şile’yi açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 00:00

Geçen yıl otelcilik alanındaki 40’ıncı yılını kutlayan Dedeman Topluluğu, 18’inci otelini Şile’ye açtı. Yatırımı, İstanbul Ticaret Odası eski Başkanı Mehmet Yıldırım’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı Yıltaş A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Dedeman Şile, Dedeman Hotels&Resorts International tarafından işletilecek. Arsa maliyeti hariç yaklaşık 20 milyon dolarlık bir yatırımla hizmete açılan Dedeman Şile, hem iş amaçlı grupları, hem de doğa ve sağlık turizmi çerçevesinde gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlayacak.

DEDEMAN’IN 18’İNCİ OTELİ: Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Dedeman, Şile’nin 18’inci otelleri olduğunu belirtirken, şöyle konuştu: "50’nci yılda 50 otele ulaşma hedefimiz var. 2009’da ise 24 otele ulaşmayı planlıyoruz. 2016’ya kadar daha çok zaman var ama inşallah 50 otele daha önce ulaşacağız. Tecrübemizi, Şile’de olduğu gibi, Türkiye’nin dört bir yanına taşımaya devam edeceğiz. Yıllar önce başlattığımız Anadolu’ya açılma hamlesinde bugün yeni ve önemli adımlar atmaktayız. Bu süreçte, ülkenin ekonomik gelişim dinamiklerine de paralel şekilde büyümemizi, özellikle ’şehir otelciliği’ne odaklanarak sürdüreceğiz."
20 MİLYON DOLARLIK YATIRIM: Yıltaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım da, Dedeman ailesiyle birlikte çalışmalarının 1996 yılına dayandığını ve ilk işbirliklerinin Diyarbakır Dedeman ile başladığını belirterek, ayrıca Urfa ve Sarıkamış’ta da birlikte çalıştıklarını hatırlattı. Mehmet Yıldırım, otelin yapıldığı araziyi ailece önceden çiftlik olarak kullandıklarını belirterek, arsa hariç 20 milyon dolar yatırım yaptıkları otelin içinde bulunduğu arazinin 20 bin metrekare olduğunu kaydetti. Şile’nin İstanbul’un banliyösü özelliği taşıdığını, Dedeman Oteli ile bölgede ilk kez bir 5 yıldızlı otelin yapılmış olduğunu dile getiren Yıldırım, "Kırklareli İğneada’dan Sarp’a kadar bu otel, denizi gören tek 5 yıldızlı otel" dedi.

167 ODA, 334 YATAK KAPASİTESİ: Dedeman Şile Genel Müdürü Tijen Günyol da, şu anda kasım ve aralık aylarında hiç reklam yapmamalarına rağmen otelin dolu göründüğünü, özellikle toplantı ve kongreler için talep geldiğini bildirdi. Sabiha Gökçen Havalimanı’na 55 kilometre uzaklıkta olan Şile Dedeman Oteli’nde 167 oda bulunuyor. 334 yatak kapasitesine sahip otelde bin 100 kişilik balo salonu, toplantı salonları bulunuyor.

Yeni yatırımlar yolda

İSTANBUL’da Anadolu yakasının 5 yıldızlı oteller için cazip hale geldiğini belirten Murat Dedeman, Maltepe, Pendik, Kurtköy’ün de aralarında bulunduğu bu bölgede en az 6-7 tane ve her biri 400-500 yatak kapasiteli ciddi yatırımlardan bahsedildiğini aktardı. Dedeman, kendilerinin de Anadolu yakasında özellikle E-5 üstünde, Kozyatağı civarında da yer arayışı içinde olduklarını açıkladı. Şile’de şehre daha yakın başka bir arazileri bulunduğunu aktaran Mehmet Yıldırım ise, burası için düşündüğü yatırımı şöyle anlattı: "Burada da Akmerkez gibi, o kadar büyük olmasa da, çarşısı, alışveriş merkezi olan, otelin yakınında stüdyo tipi daireler olan bir proje çalışmamız var. 2008 sonunda bu projeye başlama imkanımız olabilir. Buradaki yatırım, yaklaşık 40 milyon dolar civarında olacak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!