Yıldırım: 2050'de su fakiri olacağız

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım: 2050de su fakiri olacağız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Salih Yıldırın, Türkiye'nin ''su zengini'' bir ülke olmadığını, aksine 2050 yılında su fakiri ülke konumuna yaklaşacağını söyledi. Salih Yıldırım, su zengini ülke olabilmek için kişi başına 7000 metrekübün üzerinde su potansiyeline sahibi olmak gerektiğini, ancak Türkiye'de kişi başına 3340 metreküp su düştüğünü bildirdi.

DÜNYANIN KADERİ

Kişi başına 1120 metreküp ve altında su düşen ülkelerin su fakiri sayıldığına dikkati çeken Bakan Yıldırım, Türkiye'de de 2050 yılında kişi başına düşen su miktarının 1910 metrekübe kadar gerileyeceğini ve Türkiye'nin su fakiri ülke konumuna yaklaşacağını kaydetti.

Devlet Bakanı Yıldırım, şöyle devam etti:

‘‘Dünyanın kaderini ne uydular ne de internet belirleyecek. Dünyanın kaderini su ve tahıl belirleyecek. GAP yöresinde işte bu kaynak yeterli. Bunu değerlendirme konusunda çok akılcı hareket edersek, her gram suyun her santimetrekare alan için altın değerinde olacağını zamanla göreceğiz. Ümit ederim, bunu 5-6 yıl içinde göreceğiz.’’

Dış finans kaynaklarının GAP'ta sulama, sağlık ve sosyal projelere destek verdiğini hatırlatan Bakan Yıldırım, barajların inşaatına dair desteğin henüz alınamadığını bildirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!