Yeşil kartlı Türk bilgisayarcıları Almanya'da

Güncelleme Tarihi:

Yeşil kartlı Türk bilgisayarcıları Almanyada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

ALMANYA'da 1 Ağustos'ta başlayan Green Card (Yeşil Kart) uygulamasıyla yabancı ülkelerden çağrılan ilk bilgisayar uzmanları Almanya'ya ayak bastı. Yeşil Kart'la Almanya'ya gelen yabancı bilgisayar uzmanları arasında çok sayıda Türk de bulunuyor. Münih kafilesinde yer alan üç Türk bilgisayar uzmanı İxec firmasında göreve başladı. Bilgisayar firmalarının yerleşim merkezi Halbergmoos'ta İxec adlı firmada göreve başlayan Sibel Baransel, Özgür Kurt ve Tamer Erdoğan yeni ekonomi sektörü bilgisayar alanında çok iddialı olduklarını vurguladı.

Alman İxec firması sahibi Andreas Liebl, Türk bilgisayar uzmanlarını ‘Kurtarıcı Melekler geldi’ diye karşıladı. Yeni kurulan firmanın bilgisayar uzmanına ihtiyacı olduğunu kaydeden firma sahibi Liebl, firmanın geleceğinin bu uzmanlara bağlı olduğunu vurguladı.

Türkiye'den gelen üç bilgisayar uzmanı aynı zamanda İngilizce ve Almanca biliyor. Bilgisayar Uzmanı Sibel Baraensel, Özgür Kurt ve Tamer Erdoğan İnternet firmaları için güvenlik programları hazırlıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu Sibel Baransel Almanya öyküsünü şöyle anlattı: ‘‘ Almanya'nın bilgisayar uzmanı araması üzerine internet aracılığıyla başvurdum. Firma başvurumu değerlendirip Yeşil Kartla beni çağırdı. Biz Yeşil Kartlı bilgisayar uzmanlarına ilk etapta 5 yıl çalışma izni veriliyor. Ancak bunu daha sonra uzatma imkanı doğacağını sanıyorum. ’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!