Yerli üretimde çıtayı yükseltti, yabancı ziyaretçide rekor kırdı

Güncelleme Tarihi:

Yerli üretimde çıtayı yükseltti, yabancı ziyaretçide rekor kırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2018 16:18

15’inci İstanbul Ağız-Diş Sağlığı Cihaz ve Malzemeleri Fuarı-IDEX İstanbul, 312 firma ve 1.500 ‘ün üzerinde marka katılımı ve 1.645’i yabancı, toplamda 14 bin 507 ziyaretçi ile rekor kırdı. Yabancı ziyaretçi sayısında geçtiğimiz yıla göre yüzde 30’luk bir artış kaydedildi.

Haberin Devamı

Türkiye’de ağız ve diş sağlığı ekipmanlarının gelişiminde ve sektörün ticari hacminin artmasında önemli rol oynayan İstanbul Ağız-Diş Sağlığı Cihaz ve Ekipmanları Fuarı -IDEX İstanbul Diş Malzemeleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD) ile CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık ile iş birliğinde organize edildi.

YABANCI ZİYARETÇİ SAYISINDA CİDDİ ARTIŞ
Türk dental sektörünün uluslararası alandaki tek fuarı olan IDEX İstanbul, fuar komitesinin yurt dışı ve yurt içinde gerçekleştirdiği yoğun çalışmaları ziyaretçi rekorunu da yanında getirdi. Yabancı ziyaretçi konusunda bir yıl öncesine göre yüzde 30’luk artış kaydedilen etkinlikte Ekonomi Bakanlığı’nın da desteği ile 'alım heyetleri B2B eşleştirme programı' kapsamında Avrupa, Balkanlar, Körfez Ülkeleri, Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri başta olmak üzere 60 ülkeden 1.645 profesyonel ağırlandı. Yurt dışından gelen alıcılarla, Türk üreticiler ikili görüşmeler yaparak yeni iş bağlantıları kurdu.

Haberin Devamı

 1 MİLYAR DOLAR HEDEFİ
Dental malzeme sektörünün dışa bağımlılığını azaltmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden DİŞSİAD Başkanı Ali Çakır, “Sektörde toplam ticaretin yüzde 85’i ithalat üzerinden yapılıyor. Yerli üretim yüzde 15 seviyelerinde. IDEX fuarı, yerli üretim payının artması konusunda ciddi rol sahibi. Şu anda 500 milyon dolar olan sektör büyüklüğünü orta vadede 1 milyar dolar seviyesine çıkarma gayreti içerisindeyiz. Yerli üretimde her geçen yıl gelişim kaydediyoruz. Bu büyümeyi, daha az dışa bağımlı olarak gerçekleştirebilirsek, cari açığımızı kapatma konusunda ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamış olacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!