Yerli tasarım 6A uydusu geliyor

Güncelleme Tarihi:

Yerli tasarım 6A uydusu geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2012 00:00

TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay, 6A olarak adlandırdıkları yerli uydu tasarımı projeleri bulunduğunu belirterek “Tasarımının tamamı yerli, bütün entegrasyonları Türkiye’de yapılacak bir uydu projesi bu. Hem ticari olarak bazı altyapıları olacak hem de askeri fonksiyonları bulunacak. 2014 yılının başına kadar bu projeyi sözleşmeye bağlayıp hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin mevcut haberleşme uyduları ve gelecekteki projeleri hakkında bilgilendirmede bulunan Dalbay, şöyle devam etti:

“Türkiye uzayda 3 tane haberleşme uydu yörünge hattına sahip. Bunlardan 42 derecede mülkiyeti bize ait olan 2 uydu işletiyoruz. 42 derecede işlettiğimiz 2 uyduda yüzde 90’ın üzerinde bir kapasite kullanımına ulaştığımız ve mevcut talepleri karşılayamadığımız için 2 yeni haberleşme uydu projesini başlattık. Şu anda Japonya’da Türksat 4A ve Türksat 4B haberleşme uydularımızın üretimi devam ediyor. Türksat 4A ve Türksat 4B uydularımızın üretim süreçlerine ise arkadaşlarımız fiilen katılıyor. Türksat 4A haberleşme uydusunun üretimi önümüzdeki yıl sonu bitecek ve 2013 kasım ayında uzaya fırlatıp işletime alacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!