Yerli Corolla Verso'nun üretimine baÅŸlandı

Güncelleme Tarihi:

Yerli Corolla Versonun üretimine başlandı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 20, 2004 14:57

Toyota'nın sadece Türkiye'deki Adapazarı fabrikasında üretilecek modeli Corolla Verso'nun seri üretimine törenle başlandı. Toyota Motor Avrupa Başkanı ve CEO'su Shuhei Toyoda, ''Bu yıl Toyota Türkiye, yaklaşık 140 bin araç üretecek ve bunun 130 binini ihraç edecek'' dedi.

Haberin Devamı

Toyota'nın yeni modeli Corolla Verso'nun Adapazarı tesislerinde seri üretime başlaması nedeniyle bugün resmi tören düzenlendi. Toyoda, tören kapsamında düzenlenen basın toplantısında, geçen yıl Avrupa'da yaklaşık 466 bin araç ürettiklerini, 2004 yılında ise geçen yıla göre yüzde 21'lik bir artışla 560 bin adet araç üretmeyi hedeflediklerini bildirdi.
  Â
Toyota Türkiye ile birlikte diğer yerel üretim faaliyetlerinin, büyümelerine yardımcı olma konusunda hayati bir rol oynayacağına işaret eden Shuhei Toyada, bu yılki üretimlerinin 466 bin adedinin motor, 198 bin adedinin de şanzımandan oluşacağını kaydetti.
   Â
"TÜRKİYE ÜRETİM ÜSSÜ HALİNE GELDİ"

Corolla Verso'nun üretimi için Türkiye fabrikasının seçilmesinin bir tesadüf olmadığını, Toyota'nın Türkiye'de 1994 yılında sadece iç pazar için Corolla üretimine başlandığını belirten Toyoda, Şubat 2002'de yeni nesil Corolla Sedan'ın üretim ve ihracatının başlamasıyla Türkiye'nin, Toyota'nın Avrupa faaliyetleri için bir üretim üssü haline geldiğini anlattı.

Haberin Devamı

Shuhei Toyoda, Toyota Türkiye'nin üretim kapasitesinin yıllık 100 bin adetten 150 bin adete çıkarıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti: "Bu büyümeyi desteklemek için Toyota Türkiye çalışanlarının sayısını Haziran 2004 tarihine kadar 2,600 kişiden 3,000 bin kişiye çıkaracağız. Kapasite artışı ve yeni Corolla Verso üretimi için yapılan yatırımların toplamı 80 milyon Euro'ya ulaştı. Böylelikle Toyota Türkiye'nin toplam yatırımı 700 milyon Euro'ya yükselmiş oldu. Bu yıl Toyota Türkiye, yaklaşık 140 bin adet araç üretecek ve bu üretimin 130 bin adedi ihraç edilecek.''
   Â
"İLK 3 AYDA 23 BİN ARAÇ İHRAÇ EDİLDİ"

Toyota Türkiye'nin bu yılın ilk 3 ayında 23 bin araç ihraç ettiğini belirten Toyoda, bu yıl Türkiye'nin en büyük otomobil ihracatçısı olmayı hedeflediklerini söyledi.

Shuhei Toyoda, işe bağlılıkları, profesyonellikleri ve kendilerini işe adamalarının Toyota Türkiye personelinin en etkileyici özellikleri olduğunu ifade etti.

Toyota'nın Avrupa'da geçen yıl 834 bin 661 adet satış  gerçekleştirdiğini ve pazar payının yüzde 4.7 olduğunu belirten Toyoda, Avrupa'nın en büyük 5 pazarı olan İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya ve İspanya'da satışlarını artırdıklarını ve üstüste Avrupa'da 7 kez satış rekoru kırdıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Toyoda, bu yılın ilk 3 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23'lük artışla tüm zamanların rekoru olan 260 bin araç satışına ulaştıklarını bildirdi.
 Â
Toyota'nın Avrupa'daki pazar payının, geçen yıl elde ettikleri yüzde 4.6'lık orandan bu yıl yüzde 5.4'e yükseldiğine dikkati çeken Toyada, aylık satışların da ilk defa 100 bin adedi geçerek Mart ayında 106 bin adede ulaştığını bildirdi.
  Â
Shuhei Toyada, bu yıl çok sağlam bir başlangıç yaptıklarını belirterek, yıl sonunda Avrupa'da 860 bin adet satış hedeflediklerini, bu rakamın 2010 yılında Avrupa için belirledikleri yıllık 1.2 milyon adetlik satış hedeflerine ulaşma yolunda güçlü bir adım olacağını söyledi.
 
Toyoda, bu yıl Avrupa'da 180 bin adet hatchback, sedan ve vagon modeli Corolla, 62 bin adet de Corolla Verso satmayı hedeflediklerini dile getirerek, ''Bu hedefler hatcback, sedan ve vagon satışlarımızda yüzde 1, Verso'da yüzde 52'lik artışa denk geliyor. Türkiye, Corolla Verso'nun üretileceği tek üretim merkezi durumunda. Toyota Türkiye'yi seçmekten dolayı gurur duymaktadır. Türkiye'nin olumlu yatırım ortamı ile işgücü, beceri ve kararlılığı, Toyota ile Türkiye'nin ortaklığının uzun yıllar sürmesini sağlayacaktır.''

Haberin Devamı

KOJI KOBAYASHI: TÜRKİYE OLUMLU İŞ  ATMOSFERİNİN MEYVELERİNİ TOPLUYOR

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO'su Koji Kobayashi de, bugünlerde Türkiye'nin gittikçe artan olumlu iş atmosferinin meyvelerini topladığını ve ekonominin istikrara girdiğini ifade etti.
  Â
Toyota için de olumlu gelişmeler yaşandığını vurgulayan Kobayashi, ''Yeni Corolla Verso sadece Türkiye'de üretilecek ve 30 ülkeye ihraç edilecek. Bu model Türkiye'nin bu segmentteki tek üretimi olacak'' diye konuştu.

Koji Kobayashi, Corolla Verso'nun üretiminin Toyota'nın Türkiye'deki büyümesine ve dolayısıyla Türk toplumuna olumlu katkılarda bulunacağını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!