Yeni yatırımcıları zor günler bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni yatırımcıları zor günler bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 14:29

Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, yüksek maliyetlerin besiciyi çok zor durumda bıraktığını, son dönemde dağıtılan teşvikleri alıp sektöre girecek olan yeni yatırımcıları da zor günler beklediğini savundu.

Haberin Devamı

 

Görener, Cnbc-e'de yayınlanan Finans Cafe programında yaptığı konuşmada, Banvit olarak canlı hayvan alımını durdurduklarını ve çiftiklerindeki hayvanları da zamanla ellerinden çıkaracaklarını hatırlattı.

İthalat yüzünden yerli üreticinin çok zor günler yaşadığını ve büyük firmaların alımları durdurmaya başladığını belirten Görener, şöyle konuştu:

"Şu anda yerli üretimde buzağı, yem ve enerjiden oluşan karkas et maliyeti 16 lira civarında. Yurtdışından ise 10 liraya geliyor. bu durumda yerli üreticinin hiçbir şekilde rekabet etme şansı kalmıyor. Biz ithalat yapılmasın demiyoruz ama üreticinin maliyet fiyatına kadar gümrük koyulması lazım. Yoksa Türkiye2de besicilik kalmayacak."

Haberin Devamı

Görener, son dönemde hayvancılık için 3 milyon liraya yakın teşvik verilmesi ve bu teşviklerle birçok yeni oyuncunun sektöre girmesi ile ilgili olarak da, "Onlar da 6-8 ay içinde ne olduğunu anlayacaklar. Çok ciddi zarar edebilirler. Türkiye'de hayvancılığın gelişimi için yeme teşvik verilmeli" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!