Yeni ve eski ekonomide birleşme sancısı

Güncelleme Tarihi:

Yeni ve eski ekonomide birleşme sancısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

İnternet şirketlerinin güçlenmesiyle dikkatleri üzerinde toplayan ‘yeni ekonomi’ ile ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Yeni ekonomi ile birlikte doğan ve gelişen ‘dot.com’ şirketleri, önceleri ABD'da sonra da bütün dünyada, kendilerini kuran ‘dahilere’ inanılmaz miktarlarda para kazandırdı. Ancak, kısa süre içinde milyarder olan bu şirketlerin sahipleri aynı şekilde, yine kısa sürede büyük paralar kaybetmeye başladı. En büyük ‘dot.com’ kuruluşları bir gecede iflas bayrağını çeker oldu.

Ancak gerçekçi olunduğunda, yeni ekonomide yaşanan çöküntülerde kaybedenler yalnızca ‘dot.com’ların sahibi olan dahiler değil, aynı zamanda tüketici ve yatırımcılardı. Yeni ekonomideki kötü gidiş,‘eski ekonomi’yi de vurmuştu. Gözlemcilere göre, önümüzdeki günlerde yaşanacak olan en çarpıcı gelişme, yeni ekonomi ve ‘eski’ ekonominin içiçe geçmesi. Bunun acı verici gerçekleşeceği ama çok da hızlı olacağı ifade ediliyor. Buna örnek gelişmeler var. American Online'ın, Time Warner'ı satın almak için 120 milyar doları gözden çıkarması bir örnek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!