Yeni nesil işhanında ‘garantili’ satış

Güncelleme Tarihi:

Yeni nesil işhanında ‘garantili’ satış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2018 08:30

44 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Sinpaş’ın, ticari gayrimenkul yatırımlarına odaklanan şirketi Servet GYO, İstanbul Ambarlı’da hayata geçirdiği projede yeni bir kampanya başlattı.

Haberin Devamı

Depo, atölye, lojistik kullanımlı alanlar ile imalathane hizmeti verecek ünitelerden oluşan projenin değeri yaklaşık 490 milyon lira. 151 birimden oluşan İş Modern Ambarlı’da satışların yüzde 35 aşamasına geldiğini belirten Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, “Bu üniteleri satmak konuttan farklı. Bizim müşteri kitlemiz tüccarlar. Bu dönemde da alıcın daha temkinli. Faizler ve diğer alternatif yatırımlar nedeniyle kararsız kalabiliyorlar. Biz de bunu aşmak için yeni bir çalışma başlattık. İş Modern Ambarlı’yı seçenlere Sinpaş, teslimlerden sonra başlamak üzere 3 yıl boyunca en az 7 bin TL kira garantisi veriyor. Yıllık yüzde 7 getiriyi garanti ediyoruz. Örneğin 5 milyonluk alım yapana yıllık 350 bin lira garanti veriyoruz” dedi.

Projeyi ‘yeni nesil işhanı’ olarak tanımlayan Çelik, 250 metrekare ile 1200 metrekare arasında modüler alanlardan oluşan projede birimlerin 10 metre tavan yüksekliği ve diğer mimari özellikleriyle farklı birçok sektör için verimli alanlar sunduğunu belirtti. Lokasyon avantajına da dikkat çeken Çelik şunları söyledi: “Proje İstanbul’un Avrupa yakasındaki konteyner limanı olan Ambarlı’ya 5 dakika mesafede. TEM bağlantısına 2-3 dakika uzaklıkta olması, E-5’e çıkamayan lojistik araçlar için büyük kolaylık sağlıyor.” Şirket yatırımcılarına kampanya tanıtımı yaptıklarını ve kısa sürede 20 milyonluk satış için kaparo aldıklarını dile getiren Çelik, bankasız, kefilsiz 72 aya kadar vade imkanı da sunduklarını ekledi.

Haberin Devamı

Servet GYO’nun öz varlığının 1 milyar liraya yaklaştığını dile getiren Çelik, “Gayrimenkul yatırım ortaklığı liginde 33 şirket var, hepsi kâr açıklayacak. 10 firmada kâr açıklayan çıkar mı bilmiyorum ama Servet GYO açıklayacak” dedi. Yatırımda hız kesmediklerini ifade eden Çelik, “İş Modern markasını daha önce İkitelli’de geliştirdik. Kira gelirlerini iki kat arttırdık, önümüzdeki yıl bir kat daha artacak. Kağıthane’de 22 bin metrekare alan bitirdik şimdi kiraya vereceğiz. İkitelli’deki Deposite Alışveriş Merkezi’nde 1.5 yılda kira geliri 2 kat arttı. Şimdi orada renovasyon yapıyoruz. Kiralamaları da dövizle yapmıyoruz, hep TL ile kiralama yapıyoruz” diye konuştu. Gayrimenkul sektörüyle ilgili bir değerlendirme de yapan Çelik, çok sayıda kişinin işi bilmeden sektöre girmesi sonucu arz-talep dengesinde sorunlar ortaya çıktığını söyledi. Kurumsal firmaların yoluna devam ettiğini, olmayanların zor durumda kalacağını belirten Çelik, “Geçmiş günahların cezasını bugün çekiyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!