'Yeni nesil esnaf'a 100 bin lira

Güncelleme Tarihi:

Yeni nesil esnafa 100 bin lira
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2012 13:04

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” ile “yeni nesil esnaf”ların yetiştirilmesi hedefleniyor. 100'e yakın başvurunun yapıldığı eğitimin ardından projesi onaylananlara, 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası da sıfır faizli 4 yıl vadeli olmak üzere toplam 100 bin lira verilecek.

Haberin Devamı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada, Konfederasyon olarak eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, bu konuda ulusal ve uluslararası nitelikteki birçok kurumla işbirliği yaptıklarını söyledi.

Yönetim, planlama ve pazarlama başta olmak üzere ticaret hayatını ilgilendiren birçok konuda daha donanımlı esnaf yetiştirmek istediklerini ifade eden Palandöken, bu kapsamda KOSGEB ile ortaklaşa “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” programını hayata geçirdiklerimi bildirdi.

“Kursiyerlere eğitim yanında, 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası da sıfır faizli olarak ilk 2 yılı ödemesiz 4 yıl vadeli olmak üzere toplam 100 bin lira verilecek” diyen Palandöken, yeni eğitim dönemi için 100'e yakın başvurunun yapıldığına ve bunların da 40'ının kadın olduğuna dikkati çekti.

Haberin Devamı

Esnafın bilgi ve rekabet kabiliyeti yüksek olacak

Hedeflerinin kurulan işletmeler içerisinde esnaf ve sanatkarların oranını artırmak olduğunu dile getiren Palandöken, şöyle devam etti:

“Kursiyerler en az 70 saatlik eğitimden geçecek. Bu eğitimin sonunda iş planları kabul edilen ve işletmelerini kuran esnaf ve sanatkarlara işletmedeki kuruluş masraflarını desteklemek için 30 bin lirası geri ödemesiz, işletmenin makine, teçhizat gibi ihtiyaçlarını karşılamak için de 70 bin liralık sıfır faizli, 2 yıl ödemesiz, 4 seneye yayılan ödeme planı olan krediler sağlanacak.”

Palandöken, aldığı eğitimin gereği olarak mesleğini icra edecek esnafları “yeni nesil esnaf” olarak nitelediklerini belirterek, “yeni nesil esnaf”ların bilgi ve rekabet kabiliyetinin yüksek olmasına çalıştıklarını söyledi.

“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri”nin yeni nesil esnaf ve sanatkarın iş yeri açmasına büyük katkı sağlayacağına inandığım ifade eden Palandöken, böyle bir projenin 40 yıldır olmasını istediğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!