Yeni KEY Meclise geldi

Güncelleme Tarihi:

Yeni KEY Meclise geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2009 18:55

Hatalı bildirimler ile deprem, sel, yangın nedeniyle kayıtları yok olanlara KEY müjdesi. 29 Haziran’daki hatalı bildirim süresini kaçıran kurum ve kuruluşlara bir ay ek süre tanındı. Yeni hak bildirimleri içinse 30 Haziran 2010’a kadar süre verildi. Kurumlar hatasız listeleri 3 ayda bir Emlak Bankasına bildirecek, düzgün bildirimler sonucu Resmi Gazete’de ismi yayınlananlara ödemeler hemen başlayacak.

Haberin Devamı

Aysel ALP YAZIYOR

4 Maddelik Yeni KEY Kanun Tasarısı akşam saatlerinde Meclis Başkanlığına gönderildi. Tasarı, 29 Haziran tarihini kaçırdığı için düzeltilmiş listeleri Emlak Bankası’na gönderemeyen 5 bin 500 kurum ve kuruluşa 1 aylık ek süre veriyor.

 

Ayrıca çeÅŸitli nedenlerle KEY bildiriminde bulunamayan hak sahipleri için de 30 Haziran 2010 tarihine kadar yeni baÅŸvuru süresi tanıyor. Deprem, sel, yangın gibi nedenlerle kayıtları yok olduÄŸu için KEY hakkından yararlanamayanlara da imkân tanıyan tasarı, bunlar için kayıtların zayi olduÄŸuna dair mahkeme kararıyla yapılacak baÅŸvuruların da kabulünü düzenliyor.Â

Haberin Devamı

 

3 AYDA BİR ÖDEME İMKÂNI

 

Emlak Bankası’na gönderilen listelerde hata olması durumunda, bu listelerin kurumlara iadesi öngörülürken; yeni listelerin 31 Aralık 2010 tarihine kadar olan dönemde 3’er aylık periyotlarda Emlak Bankasına bildirilebileceği hükme bağlanıyor. Böylece düzeltilmiş listeler Resmi Gazete’de ilan edilerek, hak sahiplerine hemen ödemenin başlaması planlanıyor.

 

Tasfiye Halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, 5 bin 573 kuruma hatalı bildirim nedeniyle kayıtları geri gönderdiklerini belirtirken, 29 Haziran tarihine kadar düzeltilmiş listeleri kendilerine gönderemeyen çok sayıda kurum ve kuruluş olduğunu anımsattı. 1904 kurumun ilk kez kendilerine başvurduğu bilgisini veren Sayın, düzeltme istedikleri 728 kurum ve kuruluşun süre dolduğu için bildirimde bulunamadığını açıkladı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın vatandaşın hakkının yenmemesi için çok titiz davrandığını belirten Sayın, kendilerinin de büyük bir disiplinle en hızlı şekilde listeleri hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!