Yeni Honda Civic Türkiye yollarına çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yeni Honda Civic Türkiye yollarına çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2012 12:13

Honda Türkiye Genel Müdürü Hideto Yamasaki, Honda Türkiye Fabrikaları'nda 50 bin adetlik üretim üzerinde durduklarını belirterek, “Genel merkezimizle bu kapasiteyi kullanmak için ikinci model yatırımı da dahil olmak üzere diğer opsiyonları görüşüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yeni Honda Civic'in tanıtım toplantısında konuşan Yamasaki, yeni modelle ilgili olarak çok umutlu olduklarını dile getirerek, Yeni Honda Civic Sedan'ın Honda'nın Türkiye pazarında en çok talep gören otomobili olduğunu kaydetti. Yamasaki, Türkiye'deki Honda meraklılarının yeni otomobile büyük bir ilgi göstermesini beklediklerini ifade ederek, “Güvenlikten konfora, performanstan görünümüne kadar baştan aşağı yenilenen Civic, Honda Türkiye Fabrikası'nın da lokomotifi olacak. Yeni Civic Sedan'ı Türkiye pazarının yanı sıra Avrupa'nın diğer ülkelerine de göndereceğiz” dedi.

Honda Civic'in kendini kanıtlamış yüksek teknoloji i-VTEC motoru ile C Segment Sedan modellerinin en çok satan benzinli otomobili olduğuna dikkat çeken Yamasaki, 2012 yılı binek otomobil pazarı beklentisinin 450 bin adet olarak gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini ve 15 bin adetlik Civic Sedan satışı ile C segmentinde yüzde 13'lük bir pazar payına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Honda Türkiye Fabrikası'nda 50 bin adetlik üretim kapasiteleri olduğunu, bu kapasitenin 25 bin adetlik kısmını kullandıklarını anlatan Yamasaki, öncelikli hedeflerinin bu 50 binlik kapasiteyi kullanmak olduğunu ifade etti.

Yamasaki, Honda Türkiye fabrikasında geçen yıl 20 bin adetlik üretim yaptıklarını anımsatarak, “Türkiye'deki fabrikamızda 50 bin adetlik üretim üzerinde durmaktayız. Genel merkezimizle bu kapasiteyi kullanmak için ikinci model yatırımı da dahil olmak üzere diğer opsiyonları görüşüyoruz. Bu yıl bu fabrikamızda 25 bin adet Civic üreteceğiz. Bunun 15 binini iç pazarda satmayı, 10 bin adetini de ihraç etmeyi planlıyoruz. Geçmişte ihracatımızı oldukça fazlaydı,
şimdi bu dünyadaki gelişmeler bağlı olarak azaldı. İhracat hedef pazarlar olarak

Kuzey Afrika ülkelerini düşünüyoruz. Çünkü Türkiye'nin bu ülkelerle Serbest Ticaret Anlaşmaları (STA) var. İlerleyen dönemde üretimimizi artırmayı, 50 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Şimdi 25 bin adetlik üretimimiz var fabrikada, üretimi 50 bin adete çıkarmak için ikinci model ve diğer opsiyonları da inceliyoruz. Türkiye Civic üretimi için odaklandığımız ülkelerden birisi...” diye konuştu.

75 milyon liralık yatırım

Haberin Devamı

Japonya'da otomobil üretmenin ve ihraç etmenin, Yen'in aşırı değerlenmesinden dolayı, çok külfetli olduğuna işaret eden Yamasaki, Yen'in aşırı değerli olmasından dolayı Japonya'dan otomobil ihraç etmenin fizibıl olmadığını, bunun için de başka bölgelere baktıklarını anlattı.

Yamasaki, operasyonları daha verimli kılmak için Meksika'daki fabrikalarını küçük araç üretimi için kullanacaklarını, Honda Jazz modelini sadece bu fabrikada üreteceklerini, Meksika fabrikalarının küçük araç üretimi için üs olacağını ve otomobilin oradan Avrupa pazarlarına gideceğini anlattı.

Honda olarak üretimlerinin yüzde 25'inin Tayland'daki sel felaketinden olumsuz yönde etkilendiğine değinen Yamasaki, bu durumun kendilerini büyük yükler getirdiğini, bu tür riskleri azaltma yönünde çalışma ve araştırmalar yaptıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Yamasaki, Yeni Honda Civic Sedan'ın Türkiye'de yeniden üretilmesi için 75 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, bu yatırım miktarının tedarikçilere yapılan yatırım miktarını da kapsadığını, sel felaketi nedeniyle Tayland'da üretilen Civic sedan parçalarının Türkiye'den Asya'ya gönderildiği söyledi.

Yeni Honda Civic Sedan'da yüzde 30 civarında bir yerlilik oranı olduğuna değinen Yamasaki, kısa vadede bu oranı iki katına çıkarmayı amaçladıklarını bildirdi.
Yamasaki, Honda Civic modeline şu anda dizel motoru uygulamayı düşünmediklerini, ilerde belki dizel motorlu Civic'in üretilebileceğini, dizel motor isteyen müşterileri LPG'li modelleri ile tatmin etmeye çalışacaklarını sözlerine ekledi.

C segmentte yüzde 13'lük pazar payı hedefi...

Honda Türkiye Satış Müdürü Güray Yücel ise Civic'in bu yıl banttan çıkışının 40. yılı olduğunu, Civic'in, 40 yıldır dünyada en çok satılan otomobillerden biri olma özelliğine sahip bulunduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Yücel, bu yıl binek otomobil pazarının yüzde 25 oranında daralacağını tahmin ettiklerini aktararak, otomotiv pazarında C segmenti için batış öngörülerinin de 185 bin adet olduğunu bildirdi.

Geçen yılın Japon markalar için “istisnai” bir yıl olduğunu dile getiren Yücel, Japonya'da yaşanan deprem ve Tayland'daki sel felaketinden dolayı pazara yeterince otomobil arz edemediklerini kaydetti.

Yücel, 2011'de dış etkenler nedeniyle hedeflerinin altında bir yıl geçirdiklerini belirterek, bu yılla birlikte bu açıklarını kapatacaklarını dile getirdi.
Honda Civic'in Türkiye'den birçok ülkeye ihraç edileceğini ifade ederek, bu ülkelerden bazılarının Polonya, Macaristan, Mısır, Sudan, Ürdün, Ukrayna ve Rusya olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Yücel, bu yıl Türkiye otomotiv pazarında C segmentte yüzde 13'lük pazar payı hedeflediklerini dile getirerek, bunun da 15 bin adetlik satışa denk geldiğini kaydetti.

Yeni Honda Civic'in tasarım sürecini anlatan Honda Civic Proje Lideri Mitsuru Horikoshi ise her yeni nesil Civic'in, belirli bir gelişme konseptini de beraberinde getirdiğini belirtti.

Horikoshi, “2012 Civic, günümüz ihtiyaçlarından daha fazlasını karşılıyor. Çünkü 'ileriye dönük ve dikkati çekici kompakt tasarım' temel konseptine sahip. Ayrıca daha yüksek yakıt tasarrufu, kişiselleştirme ve konfor açısından, etkileşimli teknolojilerin daha yoğun şekilde kullanılması ve performans, sürüş konforu ile iç mekan özelliklerinin iyileştirilmesi bu yeni nesildeki başlıca gelişmeler arasında yer alıyor” dedi.

Yeni Civic Türkiye...

Yeni Honda Civic Dream modeli 42 bin 735 liralık, en çok talep gören Elegance otomatik modeli ise 49 bin 385 liralık özel lansman tanıtım fiyatı ile Honda bayilerinde yerini aldı.

Tümüyle yenilenen yeni Civic, Honda'nın dünya çapında en saygın ve en popüler ürünlerinden birinin dokuzuncu neslini temsil ediyor. Yakıt tasarrufu, sportiflik, şık tasarım ve dayanıklılık özelliklerini aynı anda bünyesinde barındıran Civic Sedan, sunduğu sürüş keyfi ile farklılaşıyor. Dünya genelinde sevilen ve güvenilen bir otomobil olarak konumlanan yeni Civic Sedan'da Dream, Premium ve Elegance olmak üzere üç farklı donanım seçeneği bulunuyor.

1,6 litre i-VTEC motor, yeni Civic Sedan'da 5 vitesli düz ve 5 vitesli otomatik şanzıman seçenekleriyle birlikte sunuluyor. Aracın yeni motorunda hem sürtünmeyi hem de emisyonları azaltan ve yakıt tasarrufunu artıran kapsamlı değişiklikler bulunuyor. Üstten tek egzantrikli (SOHC) 1,6 litre sıralı 4 silindir tasarımlı, 16 supaplı i-VTEC motor aynı zamanda değişken emme manifolduna sahip. Civic Sedan'ın motoru 6500 devirde 125 beygir gücü üretiyor ve 4300 devirde 152 Nm. tork sağlıyor.

Yeni Civic Sedan modeli, 6 yıl 150 bin kilometre garanti imkanı ile öne çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!