Yeni DEİK’in ilk toplantısı bugün

Güncelleme Tarihi:

Yeni DEİK’in ilk toplantısı bugün
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2014 10:07

Torba yasaya eklenen bir düzenlemeyle Ekonomi Bakanlığı’na bağlanan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) yeni dönemdeki ilk toplantısı bugün Çırağan Sarayı’nda yapılacak.

Haberin Devamı

Toplantıda yeni yönetim kurulu başkanının belirlenmesi bekleniyor. Halen DEİK Başkanlığı’nı yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bu görevini sürdürebileceği veya yeni bir ismin başkanlığa gelebileceği belirtiliyor. DEİK Yönetim Kurulu Başkanı, Ekonomi Bakanı Zeybekci tarafından belirlenecek ve görevden alınacak.

BAKAN ÇAĞIRDI

Bakan Zeybekci, toplantı için tüm yönetim kurulu üyelerine çağrıda bulundu. Bugün saat 16.00’da Çırağan Sarayı’nda başlayacak toplantının 1 saat sürmesi bekleniyor. Toplantı çağrısında herhangi bir gündem maddesine ise yer verilmedi.

YÖNETMELİĞİ GEÇEN HAFTA YAYINLANDI

DEİK’le ilgili yapılan yasal değişikliğin ardından, çalışma usullerini belirleyen yönetmelik de geçen hafta Resmi Gazete’de yayınlanmıştı. Yönetmelikle 25 üyeden oluşan DEİK yönetim kurulu 35 üyeye çıkarılırken; yönetim kurulunun görev süresi ise 4 yıl olarak belirlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!