Yeni başkan yardımcısı Murat Uysal

Güncelleme Tarihi:

Yeni başkan yardımcısı Murat Uysal
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 22:39

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nda çoğunluk sağlandı.

Haberin Devamı

MERKEZ Bankası Başkan Yardımcılığı’na Murat Uysal atandı. 2 başkan yardımcısının görev süresinin dolması ile toplantı yeter sayısına ulaşamayan Para Politikası Kurulu’nda (PPK) böylece çoğunluk sağlanmış oldu. PPK’nın toplanabilmesi için 5 üyenin bulunması gerekiyor.

Yeni başkan yardımcısı Murat Uysal

Murat Uysal

HALKBANK’TAN GELDİ

Murat Uysal’ın atanmasına ilişkin kararname dün Resmi Gazete’de yayımlandı. 1971 yılında İstanbul’da doğan Uysal, Galatasaray Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İktisat Bölümünden mezun oldu. Uysal, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Anabilim dalında yüksek lisans yaptı. “Enflasyon Hedeflemesi, Dünya’da ve Türkiye’deki Uygulamaları” konulu yüksek lisans tezini tamamlayan ve meslek hayatına 1998 yılında Tekstilbank Hazine Bölümü’nde Uzman Yardımcısı olarak başlayan Uysal, 11 Kasım 2011 tarihinden itibaren Halkbank Hazine Yönetimi’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Uysal, aynı zamanda 25 Mart 2014 tarihinden itibaren de Halk Yatırım Yönetim
Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmüştü.

MERKEZ Bankası’na bir süre önce de Merkez Bankası’nda Piyasalar Genel Müdürü olan Erkan Kilimci başkan yardımcısı olarak atanmıştı. Yönetim komitesinde halen iki başkan yardımcılığı koltuğu boş bulunuyor. Banka’da ilk önce 29 Nisan’da Turalay Kenç’in görev süresi dolmuştu. Daha sonra 3 Haziran’da Mehmet Yörükoğlu’nun, 5 Haziran’da da Necati Şahin’in görev süreleri doldu. Murat Çetinkaya da başkan yardımcılığından başkanlığa atanmıştı. Yönetimde halen 2 başkan yardımcılığı koltuğu boş bulunuyor. PPK’da Uysal’ın atanmasıyla toplantı yeter sayısı sağlanmış oldu. 21 Haziran’daki PPK’ya başka atama olmazsa Başkan Murat Çetinkaya, Erkan Kilimci, Murat Uysal, Ahmet Faruk Aysan ve Abdullah Yavaş katılacak. Ancak üyelerden birisi hastalansa PPK’nın, toplanamama riskiyle karşı karşıya kalınacak.

BAKMADAN GEÇME!