Yeni başkan Kaslowski

Güncelleme Tarihi:

Yeni başkan Kaslowski
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2019 08:30

TÜSİAD’ın dün gerçekleşen 49. genel kurulunda Simone Kaslowski başkan seçildi. Tuncay Özilhan’ın tekrar YİK Başkanı olarak seçildiği genel kurulda Ömer Koç da ilk kez TÜSİAD yönetiminde görev alarak YİK Başkan Yardımcısı oldu.

Haberin Devamı

TÜRK Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (TÜSİAD), dün gerçekleşen 49. genel kurulunda yeni yönetimini seçti. Yönetim Kurulu, Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanlık Divanı, Denetleme Kurulu ve Haysiyet Divanı üyelerinin belirlendiği oylamanın ardından toplanan ilk yönetim kurulu toplantısında, Organik Kimya CEO’su Simone Kaslowski’yi TÜSİAD’ın yeni başkanı seçildi. 2013 yılından itibaren TÜSİAD’da yönetim kurulu üyesi olan Kaslowski, 2017 yılından bu yana da TÜSİAD Başkan Yardımcısı görevini yürütüyordu. Halen YİK Başkanlığını yürüten Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan’ın bu göreve tekrar geldiği genel kurulda, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ise, YİK Başkan Yardımcısı olarak seçildi. Böylece Ömer Koç, ilk kez TÜSİAD yönetiminde görev almış oldu.

Yeni başkan Kaslowski

İşte yeni yönetim TÜSİAD’ın yönetim kurulu üyeleri şöyle: Simone Kaslowski (Başkan), Murat Özyeğin (Başkan Yardımcısı), Mehmet Tara (Başkan Yardımcısı), Bahadır Balkır (Başkan Yardımcısı), Serra Akçaoğlu, Batu Aksoy, Fatih Kemal Ebiçlioğlu, İrem Oral Kayacık, Nuket Küçükel, Barış Oran, Serkan Sevim, Can Yücaoğlu, Bahadır Kaleağası. Tuncay Özilhan’ın tekrar başkan seçildiği YİK’de ise, Ömer Koç, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Ümit Boyner ve Ömer Aras Başkan Yardımcılığı görevine, Agah Uğur ve Tayfun Bayazıt da üyeliğe seçildi.

Haberin Devamı

SEFERBER OLACAĞIZ

TÜSİAD’ın 2019 bütçesinin de oylandığı genel kurulun kapanışında konuşan yeni Başkan Simone Kaslowski, görevi devreden eski Başkan Erol Bilecik ve yönetim kuruluna teşekkür etti. Yeni yönetim kurulu olarak Türkiye’nin yazacağı yeni hikayenin en coşkulu savunucuları olmak istediklerini ve TÜSİAD üyelerinin gücünü ve bilgi birikimini bu hikayenin gerçekleşmesi için seferber edeceklerini vurgulayan Kaslowski, “Biz bu çağda geleceğe dair yazmamız gereken yeni hikâye için gerekli enerjiye sahibiz” dedi. Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal olarak zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Kaslowski şunları söyledi: “Geçmişte olduğu gibi bugün de başarı için formülümüz anlamak, analiz etmek ve görüşlerimizi paylaşmak olacak. Ekonomik göstergelerin bize söylediği gibi ülkemiz hedeflerine koşmak için sahip olduğu büyüme modelini güçlendirmek zorunda. Küresel finansman bolluğunun sona erdiği bir dönemde her ülke kendi potansiyeline daha sıkı sarılıyor. Ülkemiz ne mutlu ki bu çağın esas sürükleyicileri olan insan ve yenilikçi fikir kaynakları açısından çok büyük olanaklara sahip.”

Haberin Devamı

6 yıldır yönetimde

İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamlayan Simone Kaslowski ABD’de Clark Worcester Üniversitesi’nden 1984 yılında mezun olduktan sonra, 1985 yılında aile şirketi olan Organik Kimya İstanbul’da satış bölümünde göreve başladı. Organik Kimya üretim ürünlerinin ihracat pazarını geliştirme yönünde çalışmalar yapan Kaslowski 1993 yılında Organik Kimya’nın satış bölümü yöneticisi oldu. Yatırım projelerinde aktif olarak görev aldı. 1995 yılında Organik Kimya CEO’su olan ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ni üstlenen Kaslowski firmanın büyümesine liderlik etti. Simone Kaslowski kimya sektörünün gelişimi için önemli sivil toplum projeleri geliştirilmesine öncülük yaptı ve Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği bünyesinde “Kimya İhtisas Bölgesi” Chemport projesinin hayata geçirilmesine yönelik girişimlere katkıda bulundu. TÜSİAD bünyesindeki çalışmalarına ilk olarak Kimya Görev Gücü Başkanlığı görevini üstlenerek başlayan Kaslowski 2013’ten bu yana TÜSİAD yönetim kurulunda yer alıyor. 

Yeni başkan Kaslowski

Haberin Devamı

TARIM, SANAYİ KADAR ÖNEMLİ

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan, genel kurulun açılışında yaptığı konuşmada son dönemde gıda fiyatlarında yaşanan fiyat artışlarına ve tarım sektörüne yönelik alınması gereken uzun vadeli önlemlere dikkat çekti. Ekonomideki sorunların halkın gözündeki ağırlığının giderek arttığı bir ortamda yerel seçimlere gidildiğini hatırlatan Özilhan, uzunca bir süredir gündemde olan gıda enflasyonunun da bu seçimlerde öne çıkan konulardan biri olduğunu vurguladı. Gıda fiyatlarının 10 yıldır enflasyonun üzerinde seyrettiğini kaydeden Özilhan, “Bazı gıda ürünlerinin fiyatlarında meydana gelen çok yüksek artışlarda, iklim koşullarının bir etkisi olduğunu kabul etsek de, gıda fiyatlarının 10 yıldan beri enflasyonun üzerinde seyrediyor olması meselenin hava koşullarından ibaret olmadığını ortaya koyuyor. 2007’den 2018’e dünyada gıda fiyatlarındaki artış sadece yüzde 10 olmuş. Ülkemizde ise yüzde 200. Gıda fiyatları uzunca bir süredir tüketici fiyatlarından çok daha hızlı artıyor. Bu durum meselenin yıllar içinde iyice ağırlaşmış olan yapısal boyutuna işaret ediyor” dedi.

Haberin Devamı

GIDADA TAVİZ YOK

Gıda sektörünün bir süredir önemli problemler yaşadığını kaydeden Özilhan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önlemler alınıyor fakat, sorunun yapısal boyutunu çözmeye dönük bir irade görmüyoruz. Hal yasası, tanzim satış mağazaları, operasyonlar, denetimler gibi gıda fiyatlarına dönük önlemler, fiyatları belli bir süre için aşağı çekmeye muvaffak olacaktır. Ancak, tarım üretimindeki sorunlar devam ettiği sürece, fiyatlar yeniden artış eğilimine girecektir. İthalata bağımlı hale gelmemek için tarımsal üretimi artırmalıyız. Bu kapsamda tarıma, sanayileşme kadar önem vermek, yatırım yapmak durumundayız.”

ADRENALİN YORGUNUYUZ

Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Özilhan, “Dünya siyasetinde tırmanan gerilim ve belirsizlik, dünya ekonomisinde kara bulutlar, Türkiye ekonomisinde işsizlik, enflasyon, iflaslar, üretimdeki daralmayla mücadele, güneydoğu sınırımızda devam eden tehditler ve bu ortamda yaklaşan yerel seçimler… Son yıllarda yapılan tüm seçimlerde olduğu gibi bir kez daha önemi aşırı vurgulanan bir seçim dönemine girdik. Yaklaşık 10 yıldan beri sürekli olarak siyasi hayatımızda yüksek adrenalin ile yaşıyoruz. Toplum olarak sürekli yüksek adrenalinden yorgun düştük; artık kavga etmek yerine, sakinliğe, huzura, geleceğimizden, umutlarımızdan, hayallerimizden konuşmaya ihtiyacımız var.”

Yeni başkan Kaslowski

Haberin Devamı

HERKESTEN ÇOK KADINLARA BORÇLUYUZ

TÜSİAD’ın eski başkanı Erol Bilecik ise oldukça duygusal bir konuşma yaptı. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Bilecik, “Bugün, geride kalan iki yılın muhasebesini yapmak üzere karşınızdayım. Ama bugün yapacağımız muhasebe, faaliyetlerimizin muhasebesi değil, Türkiye için bir “vicdan muhasebesi”dir. Bugünkü muhasebemiz her şeyden önce şunu gösteriyor: Hepimizin Atatürk’e ve Cumhuriyet’e minnet borcu var. Türkiye’de herkesten çok kadınlara borcumuz var. Gençlere çağdaş bir eğitim borcumuz var. Daha sağlam ve daha güçlü bir demokrasi borcumuz var. Yeniden ve eskisinden daha sağlam bir birlik ve beraberlik borcumuz var” dedi. İşinsanlarına yönelik ‘Elinizi taşın altına koyun’ çağrısını hatırlatan Bilecik,

“Bizim elimiz zaten taşın altında” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!