Yeni baÅŸkan çatı katından çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Yeni başkan çatı katından çıkacak
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 12, 2012 00:00

TÜSİAD Başkanlar Konseyi yeni başkan adayını belirlemek için bugün Taksim’deki merkezde toplanıyor. En önemli iki aday Muharrem Yılmaz ve Haluk Dinçer. Çatı katında toplantının yapılacağı ofiste dinlemeye karşı özel önlem de alındı.

Haberin Devamı

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) eski başkanlarının ve Yüksek İstişare Konseyi üyelerinin oluşturduğu TÜSİAD Başkanlar Konseyi bugün yeni başkanın belirlenmesi amacıyla TÜSİAD’ın Taksim’deki merkezinde toplanıyor. TÜSİAD’ın mevcut Başkanı Ümit Boyner, ocak ayında yapılacak seçimli genel kurulda başkanlığı bırakacak. TÜSİAD teammüllerine göre genel kurula tek adayla gidiliyor. Bugüne kadar genel olarak üyelerin de eğilimi doğrultusunda TÜSİAD başkanları, aralarında Rahmi Koç, Bülent Eczacıbaşı, Tuncay Özilhan, Mustafa Koç ve Cem Boyner gibi isimlerin yer aldığı Başkanlar Konseyi tarafından belirlendi.

Teamüllere göre

Bu kez de teamülün bozulmayacağı ve yeni başkanın yine Başkanlar Konseyi toplantısında belirlenmesi bekleniyor. TÜSİAD başkanlığı için genel olarak uygulanan bir diğer teamül de, başkanın genelde hali hazırda yönetim kurulunda başkan yardımcısı olarak görev alan üyelerden seçilmesi. Bu durumda öngörüler iki aday üzerinde yoğunlaşıyor. Bunlar, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları, Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grubu Başkanı Haluk Dinçer.

Haberin Devamı

Kapı yarı açık

Haluk Dinçer başkanlık için daha önce ‘şimdilik istemiyorum’ diye bir açıklama yapsa da, kapıyı tam olarak kapatmış değil. Muharrem Yılmaz ise, kendisiyle ilgili çıkan haberler konusunda, ‘Bana bildirilmiş bir görev yok, şimdiden bir açıklama yapmak doğru olmaz’ demişti. TÜSİAD’ın diğer başkan yardımcısı Rönesans Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak’ın ise, bu göreve henüz TÜSİAD’da yeni olduğu için hazır olmadığı düşünülüyor. Konsey’in yeni başkan adayının belirlenmesinin yanı sıra, ekonomik gündemle birlikte, dış politikadaki gelişmeleri de ele alacağı belirtiliyor.

Başkanlar Konseyi üyeleri

TÜSİAD’ın önemli gündem konularını görüşmek üzere gerektiğinde toplanan Başkanlar Konseyi üyeleri arasında Rahmi Koç, Feyyaz Berker, Ömer Dinçkök, Ömer Sabancı, Tuncay Özilhan, Rona Yırcalı, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Halis Komili, Erkut Yücaoğlu, Muharrem Kayhan, Yavuz Canevi ve Aldo Kaslowski gibi isimler yer alıyor. TÜSİAD’ın eski başkanları arasında yer alması nedeni ile Başkanlar Konseyi üyesi olan Cem Boyner önceki iki yılda eşi Ümit Boyner’in başkanlığının söz konusu olması nedeniyle konseyin toplantılarına katılmamıştı. Boyner’in bugünkü toplantıya katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Dinlemeye özel önlem alındı

BAÅžKANLAR Konseyi’nin bugünkü toplantısının TÃœSÄ°AD merkez binasının en üst katında yer alan özel bir ofiste yapılcağı belirtildi. DerneÄŸin önemli kararlarının görüşüleceÄŸi bu toplantı öncesinde ofiste dinleme aygıtı araması yapıldığı, ofisin ayrıca dinlemeyi önleyici cihazlarla da donatıldığı gelen bilgiler arasında.Â

Başkan bulmakta zorlanıyor

TÜRK iş dünyasının en önemli örgütlerinden biri olan TÜSİAD, bir süredir özellikle hükümetle yaşanan polemikler nedeniyle başkan bulmakta zorlanıyor. 2 yıl yürüttüğü başkanlık görevini geçen yıl, Başkanlar Konseyi’nden gelen rica nedeniyle bir yıl daha üstlenen TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner de, bu görevi ‘ateşten gömlek’ olarak nitelendirmişti. TÜSİAD başkanlığının tam zamanlı bir görev olduğunu belirten Boyner, ocak ayındaki genel kurulda görevi devretmesinin ardından kendi işlerine döneceğini ancak bundan önce de iyi bir tatil yapacağını dile getiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!