Yelkenlerimizi doldurun

Güncelleme Tarihi:

Yelkenlerimizi doldurun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 01:28

“Şahane bir yönetim kurulu ortaya çıktı. Müthiş bir enerjimiz var. Yelkenlerimizi doldurun.” TÜSİAD’ın üçüncü kadın başkanı olarak dün göreve gelen Cansen Başaran Symes, teşekkür konuşmasında yeni yönetim kurulunu, Genel Kurul’a katılan 176 üyeye böyle tanıtıyordu. 45’inci Genel Kurulu’nu dün gerçekleştiren TÜSİAD’da uzun süredir ilk defa heyecan düzeyi yüksek bir seçim yaşandı. Seçimin heyecanı çok sayıda aday listesinin yarışmasından değildi tabii ki. TÜSİAD’ın vizyonunu oluşturan ailelerin derneğe sahip çıkarak, ikinci, üçüncü kuşak üyelerini yönetim kuruluna göndermesiydi.

Haberin Devamı

Yüksek İstişare Konseyi için gizli oylama yapılmadı. Yönetim Kurulu ise, gizli oyla seçildi. Divan Başkanı Muharrem Kayhan’ın listeyi açıklarken isteyenlerin listeyi delebileceğini söylemesine karşın 176 üyeden 174’ü belirlenen yönetim kurulunu onayladı. Daha sonra iş bölümü yapan Yönetim Kurulu’nda Cansen Başaran Symes’in yardımcıları, açıklamada yer alan sırayla Şükrü Ünlütürk ve Ali Koç olarak belirlendi. Sayman üye ise Murat Özyeğin oldu. Bu açıklama aslında önümüzdeki dönem yapılacak genel kurullarda TÜSİAD’ın başkanlık sıralamasını da işaret ediyor. Yönetim kuruluna katılan tüm üyelerin birer başkan adayı olmasını yazılı olmasa da bir kurala bağlayan TÜSİAD’da, en fazla iki dönem sonra yeniden bir Koç’u başkan olarak görmek mümkün.

TÜRKİYE MUHASEBESİ

Haberin Devamı

Toplantıda başkanlığı bırakan Haluk Dinçer, küresel bir vizyonla yaşanan sorunları sıralarken, polemik yaratmayacak bir üslup kullandı. Ancak laiklik, ifade özgürlüğü, yolsuzluklar konusunda net mesajlar verdi. Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı’nı Tuncay Özilhan’a bırakan Erkut Yücaoğlu ise 1970’lerde tanıştığı TÜSİAD’ı anlatırken Türkiye’nin de muhasebesini yaptı. Erkut Yücaoğlu, TÜSİAD’ın yine siyasilerle başının hoş olmadığı bir kriz döneminde 1999-2000’de başkanlık yaptı. 4 yıldır da Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı’nı sürdürüyordu. Yeni başkan Cansen Başaran Symes’i arkadaşları “detaycı, uzlaşmacı ve iyi takım kuran” bir iş kadını olarak anlatıyor. Ayrıca kadın sorunlarına duyarlılığına da yıllardır tanığız. Türkiye’de kadın sorunlarının arttığı, kadının işgücüne katılımının hızla azaldığı bir dönemde, Türkiye’nin en büyük şirketlerinin yer aldığı TÜSİAD’da yine bir kadının başkan olması bu nedenle de çok önemli...

DAVOS'A DENK GETİRMEME SÖZÜ

TÜSİAD’ın yeni Başkanı Cansen Başaran Symes, teşekkür konuşmasında ‘İşimiz zor’ diyerek tüm TÜSİAD üyelerinden destek isterken sadece TÜSİAD’ın değil, dünyada ve Türkiye’de iş dünyasının işinin zor olduğuna işaret etti. Syems konuşmasında şunları kaydetti: “Tüm üyelerimizin bilgisini hen iyi şekilde harmanlayan yönetim olacağız. Bu arada bugün Davos zirvesi nedeniyle bizimle olamayan tüm üyelerimize de selam göndermek istiyorum. Yarı Davos’lu biri olarak bu tür toplantılarımızı bir daha Davos zirvesine denk getirmeyeceğimiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!