Yazı-turayla 12 trilyonluk ihale

Güncelleme Tarihi:

Yazı-turayla 12 trilyonluk ihale
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'daki Dünya Ticaret Merkezi içinde yaptırılacak 5 yıldızlı otelin ihalesinde kazanan yazı-turayla belirlendi. 50 milyon dolarlık ihalede aynı teklifi veren MNG ve Dedeman Grubu, sonucu yazı-tura atarak belirlemeye karar verdi. İhale, ‘‘tura’’yı seçen Dedeman Grubu'nun oldu.

İstanbul Yeşilköy'deki Dünya Ticaret Merkezi'nin içinde yapılması planlanan otel için açılan ihale ilginç bir şekilde sonuçlandı. İhaleye katılan Mehmet Nazif Günal (MNG) Grubu ve Dedeman Grubu, 50 milyon dolarlık (12.1 trilyon lira) ihalede aynı teklifi verince ihale sonucu yazı-tura atılarak belirlendi. İhaleyi, yazı-turada, ‘‘tura’’yı seçen Dedeman Grubu kazandı.

21 firmanın katıldığı ve otelin inşaatı ile işletmesini kapsayan ihalede 19 firma, Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu'nun istediği 1 milyon dolar kira ve yıllık yüzde 10 artışı karşılayamayacağını bildirerek çekildi. İhalede son tura kalan MNG ve Dedeman Otelcilik, Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu'na, 1 milyon dolar ve yıllık yüzde 6 oranında artış öngören son tekliflerini verdi.

ŞAKA GERÇEK OLDU

Her iki gruptan da gelen tekliflerin kuruşu kuruşuna eşit olduğun gören Dünya Ticaret Merkezi yönetimi, MNG ve Dedeman temsilcilerine aralarında anlaşmalarını önerdi. Bu teklif üzerine, ihalenin yapıldığı odanın dışına çıkan iki kuruluşun temsilcileri görüşmeye başladı. Dedeman Grubu temsilcisinin, ‘‘Nasıl anlaşacağız? Yazı-tura mı atacağız?’’ şeklindeki esprisine MNG temsilcisi, ‘‘Tamam. Yazı-tura atalım’’ cevabını verince, şaka gerçeğe döndü. Yazı-tura sonucunda paranın Atatürk resminin bulunduğu ‘‘tura' yüzünü seçen Dedeman Grubu, ihaleyi kazanan taraf oldu.

22 AYDA BİTECEK

25 yıllığına Dedeman Grubu tarafından işletilecek olan Dünya Ticaret Merkezi bünyesindeki otel, 22 ayda tamamlanacak. 300 odalı ve 600 yatak kapasiteli olması planlanan 5 yıldızlı otelin, İstanbul'un önemli bir ihtiyacını karşılayacağını söyleyen İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yıldırım, şöyle konuştu: ‘‘Ruhsat alır almaz inşaat başlayacak. Biz, 23'ncü aydan itibaren kirayı işleteceğiz. İstanbul'da 5 yıldızlı otel konusunda hala ciddi sıkıntılar var. Bu otel, şehir merkezine ulaşım imkanlarının fazlalığı ve havaalanına olan yakınlığı sonucu, İstanbul iş turizmine önemli katkılar sağlayacak.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!