Yavru balıklar satışa çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yavru balıklar satışa çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 11:02

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Beymelek beldesinde, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü'nde üretilen yavru balıkların, özel sektöre satışına başlandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı İsa Tekşan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kasım 2009'da başlayan çupra ve levrek yavrusu üretim sezonunda şu ana kadar 5,5 milyona ulaştıklarını kaydetti.

Tekşan, 2009-2010 sezonunda 6 milyon balık üretmeyi hedeflediklerine dikkati çekerek, hedeflenen program çerçevesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eti. Enstitüden balık satışına da başladıklarını belirten İsa Tekşan, “Şu ana kadar 4-5 işletmeye yavru balık satışımız devam etmekte” dedi.

Enstitüden iki yıldır yavru balık alan İzmir'deki özel bir işletmenin temsilcisi Bekir Şencan da, yavru çupra ve levrek satın aldıklarını, geçen yılki yavruların verimini görünce bu sene de balık alımını Demre'den yapmaya karar verdiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Şencan, “Daha uzun yıllar birlikte çalışmayı hedefliyoruz. Aldığımız yavrularda herhangi bir problem yok. Çok sağlıklı, gelişimleri çok güzel. Devam etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Enstitüde yavru balık üretimi için anaçlar Beymelek Dalyanı'ndan sağlanıyor. Havuzlara alınan anaçlardan sağlanan yumurtalarla, yavru balık üretimi yapılıyor. Enstitüde üretilen yavru balıklar, 250 miligram ile 2 gram arasında büyütülüyor. Beş ayda yavru balıklar 2 grama kadar büyüyor. Yavru balıklar ağırlıklarına göre, 20 kuruş ile 35 kuruş arasında değişen fiyatlara satışa sunuluyor.

Üretilen yavru balıkların tartımı su içinde yapılırken, kovalarla kamyonlardaki özel tanklara taşınan balıklar, buradan balık üretim merkezlerine gönderiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!