Yatırımların yarısı FinTech’lere gitti

Güncelleme Tarihi:

Yatırımların yarısı FinTech’lere gitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 22:47

BANKALARARASI Kart Merkezi Genel Müdürü Soner Canko, Türkiye’nin ‘nakitsiz ödemeler toplumu’ hedefini kesin olarak belirlemiş ve bu hedefe giden süreçte çok önemli mesafeler kat etmiş bir ülke olarak öne çıktığını vurgulayarak, “Kredi kartı, banka kartı ve POS adetlerinde Avrupa’nın bir numaralı pazarı olmamız bunun bir göstergesi” diye konuştu. Ödeme sistemlerinin ve bankacılık sektörünün dijitalleşmesinde öne çıkan FinTech’lerin öneminin arttığını vurgulayan Canko, “Bunun en somut gösterge geçtiğimiz yıl girişimlere yapılan yatırımların yarısına yakınının FinTech girişimlerine yapılmış olması” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye Finans Forumu’nun sponsorlarından BKM’nin Genel Müdürü Canko, finansta yaşanan dijitalleşmede BKM’nin yerini şöyle anlattı: “Bankalararası Kart Merkezi Türk bankalarının ortak kuruluşu olarak nakitsiz ödemeler toplumu hedefini benimseyen, inovasyon ve teknoloji odaklı bir kurum. Kendimizi, ödeme sistemlerinin ve nakitsiz topluma giden yolun oyun kurucusu olarak tanımlıyoruz. Bu yol teknoloji, deneyim ve bilinçlendirme olmak üzere üç boyuttan oluşuyor. BKM olarak bu boyutların tümünde önemli görevler ve sorumluluklar üstleniyoruz.”

BKM EXPRESS’TE BÜYÜK ARTIŞ

BKM’nin başta Türkiye’nin ilk dijital cüzdanı olmak üzere, ödeme sistemlerinde birçok yeni teknolojiyi bilfiil kendi bünyesinde üreten ve sunan bir kurum olduğunu belirten Canko, “Türkiye’nin ulusal dijital cüzdanı olan BKM Express geçtiğimiz günlerde 5’inci yaşını kutladı. 2017 yılında 27 binden fazla işyerine ve 1.5 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaşan, son iki yılda işlem sayısında yüzde 100 büyüyerek 5 milyon işleme erişen BKM Express ile dijitalin gücünü arkamıza alarak önümüzdeki dönemde birçok yenilikçi çalışmaya imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Dijitalleşmenin ve nakitsiz toplum anlayışının hızlı yaygınlaştığı Türkiye’de bankacılık hizmetlerinin avantajlarıyla henüz tanışmamış insanlara yerli bir çözümle ulaşmak istediklerini kaydeden Canko, şöyle konuştu: “Türkiye’nin Ödeme Yöntemi TROY, bu ilhamdan doğan bir marka oldu. TROY, bir yandan Türkiye’de nakitsiz toplum hedefinin avantajlarını deneyime dönüştürürken, diğer yandan ödeme teknolojilerini girişimcilik kavramıyla buluşturan FinTech girişimlerine önemli katkılar da sağlayacak. Bugün ülkemizde yaklaşık 1.5 milyon kişinin cüzdanında TROY logolu kart bulunuyor ve ülkemizde kayıtdışı ekonomiyle mücadelede TROY’un bu ülkenin bir değeri olarak deneyim ve bilinçlendirmeyi aynı potada erittiğini düşünüyorum.”

Dijital dönüşümün, ödeme alanında yenilikler sunmayı hedefleyen ve FinTech olarak adlandırılan finansal teknoloji girişimlerinin önemini arttırdığını belirten Canko, “FinTech’lerin önemi ile ilgili belki de en somut gösterge geçtiğimiz yıl girişimlere yapılan yatırımların yarısına yakınının FinTech girişimlerine yapılmış olması. Gerek dünya gerekse Türkiye’de yatırım çeken öncelikli alanların başında; ödemeler ve mobil bankacılık geliyor. Dolayısıyla da finansal hizmetler sektörünün tüketicilere daha hızlı, güvenilir ve esnek ürünler sunabilme potansiyelinin birçok sektörden daha önce olacağı öngörülüyor. Bu alandaki fırsatları iyi değerlendirmek ülkemize katma değer anlamında çok önemli katkılar sunabilir” dedi.

Haberin Devamı

TAM DESTEK VERİYORUZ

BKM Genel Müdürü Canko, şöyle konuştu: “BKM olarak ülkemizde FinTech alanındaki yeni girişimlere de destek oluyoruz. Oluşturduğumuz platformlarla, düzenlediğimiz etkinliklerle ve yayınlarımızla bu alanda hem sektörümüze hem de kamuoyumuza rehberlik ediyoruz. Tüm bunlara ek olarak FinTech ekosisteminin sağlam bir temel üzerinde inşa edilmesi için FinTech İstanbul’un hayata geçirilmesinde önemli rol üstlendik. Bugün FinTech İstanbul’un faaliyetlerine baktığımızda eğitimler, buluşmalar düzenlendiğini, raporlar, kitaplar, içerikler üretildiğini ve ülkemizi uluslararası arenada tanıtmaya yönelik iş birlikleri yapıldığını görüyoruz. Ülkemizde FinTech ekosisteminin sağlıklı büyümesini ve İstanbul’un dünyanın sayılı FinTech merkezlerinden biri haline
gelmesini hedeflediğimiz çalışmalarımızın devamı da gelecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!