Yatırımla krizden büyüyerek çıkmayı hedefliyor

Güncelleme Tarihi:

Yatırımla krizden büyüyerek çıkmayı hedefliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2008 11:57

Merkezi Konya'da bulunan ve Almanya, Belçika, Romanya gibi 30'un üzerinde ülkeye yılda toplam 10 milyon dolarlık ihracat yapan bir firma, 1,5 milyon avroluk yatırım yaparak finansal krizi fırsata çevirip büyümek istiyor.

Konya'da faaliyet gösteren Kompen A.Ş Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, 1996 yılından bu yana PVC pencere ve kapı sistemleri üzerine faaliyet gösterdiklerini söyledi.

İlk kurulduklarında 3 bin ton olan yıllık kapasitelerini, her yıl yaptıkları yeni yatırımlarla bugün 17 bin tona çıkardıklarını ifade eden Küçükşehir, “Ülke genelinde bölge müdürlükleri, temsilcilikler ve 300 bayi ağı ile kapı pencere pazarının yaklaşık yüzde 8'ine hakim durumdayız. Ancak daha da büyüyerek gelişmeyi hedefliyoruz” dedi.
Küçükşehir, Almanya, Belçika, Romanya, Ukrayna, Rusya gibi ülkeler başta olmak üzere 30'un üzerinde ülkeye yılda 10 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını bildirdi.

YENİ YATIRIMLARLA KRİZİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRECEKLER

Dünyada yaşanan finansal kriz nedeniyle birçok firmanın işçi çıkarmaya hazırlandığını anlatan Küçükşehir, şunları kaydetti:
“Biz firma olarak, yeni yatırımlar yapıp krizi kendimiz için fırsata dönüştürmeyi amaçladık. Bu çerçevede 1,5 milyon avroluk yatırım yaparak, yeni cihazlar aldık, kapalı alanımızı genişlettik. Cihazların montajları devam ediyor. Kapalı alanımızı da 40 bin metre kareden 45 bin metre kareye çıkardık. 2009 yılında da 2 milyon avroluk yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yeni yatırımlarımızla 17 bin ton olan yıllık üretimimizi 27 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz.”

KRİZE RAĞMEN YENİ İŞÇİ ALARAK İHRACATI ARTIRACAKLAR

Erdal Küçükşehir, halen fabrikalarında 380 işçi istihdam ettiklerini, yeni yatırımlarla işçi sayısını artırmayı planladıklarını dile getirerek, böylece 2009 yılında ihracatlarını 13, 2010 yılında da 15 milyon doların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Bugüne kadar Tüketici Kalite ödülü ve Altın Marka ödülü başta olmak üzere çeşitli ödüllere layık görüldüklerini anlatan Küçükşehir, küresel krizlere daha dayanıklı olmak için yurt dışında da üretim yapmayı planladıklarını, bu çerçevede ciddi çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!