Yatırımımız bitmedi

Güncelleme Tarihi:

Yatırımımız bitmedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2014 11:16

Allianz Türkiye CEO’su Solmaz Altın, ekonomiye 1 milyar Euro sermaye sağladıklarını, Yapı Kredi Sigorta’nın satın alınmasıyla birlikte Türkiye’ye 700 milyon Euro sermaye aktardıklarını belirterek, “Ekonomiye katkımız büyük, ancak yatırımlarımız bununla sınırlı kalmayacak” dedi.

Haberin Devamı

ALLIANZ Türkiye CEO’su Solmaz Altın, Türk pazarına yatırıma devam edeceklerini açıkladı. Allianz Grubu ile Yapı Kredi Sigorta Grubu’nun birleşmesi sonrası gelişmeler hakkında açıklamalar yapan Solmaz Altın, Yapı Kredi Sigorta ile Yapı Kredi Emeklilik’in satın alınmasının hem Türk ekonomisi hem de Allianz Grubu açısından önemli bir adım olduğunu söyledi.

Solmaz Altın, Allianz olarak Türk ekonomisine son 6 yıl içinde 1 milyar Euro’dan fazla sermaye sağladıklarını ifade ederek, “Yapı Kredi Sigorta’nın satın alınmasıyla birlikte Türkiye’ye 700 milyon Euro civarında doğrudan sermaye aktarımı söz konusu oldu. Bu satın alma ile birlikte Türk ekonomisine ve toplumuna katkımız büyük, ancak yatırımlarımız bunlarla sınırlı kalmayacak. Toplumun yaşam kalitesini artırmaya ağırlık vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

EVLİLİKTEN MEMNUNUZ
Solmaz Altın, evlilikten memnuniyet duyduklarını da belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tüm şirketlerimizin ürün yapıları ve hedef kitleleri Allianz Türkiye olarak hedeflediğimiz yapıya uygun hale getirildi. Sonuç olarak tüm şirketlerimizin pazara sunduğu değer, grubumuzun sunmak istediği değerle örtüşüyor. Allianz Türkiye olarak Ekim ayı sonu itibariyle, hayat dışı sigortalarda liderliğimizi yüzde 14,3’lik pazar payıyla sürdürüyoruz. Hayat branşında da yüzde 13,5 pazar payı ile ikinci, emeklilikte ise yüzde 18,5 ile üçüncü sıradayız.”

SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME
Solmaz Altın, “Birleşme, Allianz’ı; kasko, trafik, yangın sigortalarında pazarda ilk şirket konumuna getirmedi. Önümüzdeki dönemde bu alanlarda da liderlik hedefliyor musunuz?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “2014 yılında hayat dışı branşta yoğun bir fiyat rekabeti yaşandı. Allianz Türkiye olarak rasyonel olan fiyatlamadan yanayız. Sürdürülebilir büyüme için fiyatlama yaparken hizmet kalitemizden ödün vermeden müşterilerimize en iyi ve en doğru fiyatı vermeyi tercih ediyoruz.”

Birleşme sağlıkta liderlik getirdi
SOLMAZ Altın, birleşme sonrası Allianz Sigorta olarak sağlık sigortalarında yüzde 36 pazar payı ile sektörde açık ara lider konuma geldiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Sağlık branşındaki büyümede bu yıl itici güç, yabancı uyruklu kişilere sigorta zorunluluğu getirilmesi oldu. Bunun yansımaları kuşkusuz 2015 yılında da devam edecek. Aynı şekilde 2014 yılında sigortacılıkta yaşanan bir diğer yenilik ise tamamlayıcı sağlık sigortasıydı. Allianz olarak tamamlayıcı sağlık sigortasının sektörü olumlu yönde geliştirdiğine inanıyoruz.”

Haberin Devamı

Yeni nesil sigortacılığı başlatıyoruz
ALTIN, 2015 yılında sürdürülebilir gelişime odaklanacaklarını açıklayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yenilikçi hizmetlere, teknolojiye ve ürün portföyümüze yatırım yapmayı sürdüreceğiz. Allianz Türkiye olarak 2014 yılında ‘Dijital Dönüşüm’ vizyonumuzu ortaya koyduk. Bir diğer hedefimiz ise müşteri memnuniyeti ve teknoloji odaklı yeni nesil sigortacılığın öncülüğünü yapmak ve toplumun yaşam kalitesini artıran sosyal bir marka olmak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!