Yatırımcıların da gözdesi oldu

Güncelleme Tarihi:

Yatırımcıların da gözdesi oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2009 11:48

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, tarihi ve coğrafi yapısıyla genellikle emeklilerin tercih ettiği kentin son yıllarda yatırımcıların da gözdesi haline geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Sağlam, yaptığı açıklamada, Antalya'nın, dünyada tanıtılması, hızlı göç alması ve yeni yollar açılması dolayısıyla metropol olma yolunda önünün açıldığını dile getirdi. Bu gelişimin sürmesi durumunda beş yıl sonra kentteki konut fiyatlarının çok yükseleceğini ifade eden Sağlam, kentin, yatırımcıların gözdesi haline geldiğini vurguladı.

Yüksek alım gücü nedeniyle 2005-2006 yıllarında konut alımında suni bir yükseliş yaşandığını dile getiren Sağlam, küresel kriz nedeniyle geçen yılın sonlarına doğru bu yükselişin dibe vurduğunu ve zararına satışlar yapıldığını kaydetti. Bu yılın mart ayından itibaren ise konut fiyatlarında yüzde 25 artış yaşandığını vurgulayan Sağlam, konut kredilerinin faizlerinin de düşmesine dikkati çekerek, Antalya'da konut almanın tam zamanı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Antalya'nın, doğası, tarihi ve coğrafi yapısı nedeniyle beş yıl öncesine kadar emeklilerin tercihi olduğuna işaret eden Sağlam, son yıllarda kar getiren bir il olduğu için yatırımcıların da gözdesi haline geldiğini vurguladı.

EN PAHALI KONUTLAR KONYAALTI'NDA

Antalya'da satılık konut sayısının 7 bin ile 9 bin arasında değiştiğini bildiren Sağlam, en pahalı bölgelerin Lara ve Konyaaltı olduğunu kaydetti. Denizden iç kesimlere doğru konut fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşandığını ifade eden Sağlam, “Konyaaltı'nda metrekare fiyatı 2 bin - 2,5 bin avro arasında değişiyor. Denizden bir kilometre içeri gidildiğinde bin Avro, iki kilometre içeri girildiğinde ise metrekare fiyatı 1000 TL'ye kadar düşüyor” dedi.

Konut alıcılarının, binaların depreme dayanıklılığı ve kullanılan malzemenin kalitesi ile çizilen projeye uygun yapılıp yapılmadığına dikkat etmeleri gerektiğini dile getiren Sağlam, Emlakçılar Odasına kayıtlı emlakçılarla çalışılmasını istedi.

Özellikle yaz aylarında konut alıcılarından çok ciddi şikayetler aldıklarını belirten Şeref Sağlam, bireysel kartvizitle çalışılan kişilere rağbet edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!