Yatırımcı TL'ye güvenmiyor

Güncelleme Tarihi:

Yatırımcı TLye güvenmiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2001 17:30

Ne oldu?

Piyasa 3 katrilyon 920.2 trilyon lira artı rezervle açıldı. Merkez Bankası interbank para piyasasında gecelik vadede yüzde 90 üst kotasyon verdi. Gecelik repo faizleri İMKB ve TL İnterbank'ta yüzde 67 oldu. Bono piyasasında dalgalı bir seyir vardı. 6 Mart 2002 vadeli, bugün valörlü bononun basit getirisi yüzde 82.33, bileşik getirisi ise yüzde 94.93 oldu

Neden oldu?

Piyasa dövizli tahvil ihalesini beklerken sakin seyir izledi. Hazine Müsteşarlığı'nın, 6 ayda bir yüzde 4 faiz kupon ödemeli, ABD Doları ve Euro cinsinden 1 yıl vadeli tahvilin, TAB yöntemi (Merkez Bankası yoluyla satış) ile ihracı için düzenlediği ihaleye, toplam nominal 2 milyar 166 milyon dolarlık teklif geldi.

Hazine sonuçlarını değerlendiren uzmanlar iki farklı görüş öne sürdüler. Olumlu düşünenler, ihaleyi başarılı buldu. Buna karşın uzmanların bir kısmı ihaleye gelen talebin yastık altı dövizden değil TL bozdurularak olduğunu öne sürdüler.

İhalenin ardından yarın valörle işlemlerle bir miktar düşüş yaşayan bono faizleri döviz talebinin kesilmemesi üzerine yüzde 96'tı seviyesini geçti.

Ne olacak?

Uzmanlar, Fischer'in temaslarının önem taşıdığını vurgulayarak faizlerde ciddi bir düşüş beklemediklerinin altını çiziyorlar. Bono faizlerinde yüzde 95 bileşiklerin aşağı yönde kırılamadığı belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!