Yatırım atağı

Güncelleme Tarihi:

Yatırım atağı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 21:07

Enerjiden turizme, gayrimenkulden tarıma birçok alanda yatırım atağına başladıklarını anlatan Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “2 milyar dolarlık yatırım için düğmeye basıyoruz. Yatırımların artacağına ve Türk ekonomisinin gelişeceğine inancımız tam” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin önde gelen şirketlerinden Taşyapı, 2017’yi yatırım yılı ilan etti. Gayrimenkulden enerjiye, turizmden tarıma birçok farklı alanda faaliyetleri bulunduğunu anlatan Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “2017’de 2 milyar dolarlık yatırım hamlesi başlatıyoruz. Bu projeler önümüzdeki 4 yıl içerisinde tamamlanacak. Artık Türkiye’nin önünü açmak lazım. Tüm engeller teker teker ortadan kalkıyor. Önümüzdeki 4 yıl hem Türkiye açısından hem de bizim gibi şirketler açısından çok önemli bir dönem olacak. Yatırımların artacağına ve Türk ekonomisinin gelişeceğine inancımız tam” diye konuştu.

2021 YILINDA BİTECEK

En önemli yatırımlarından birinin İstanbul Şişli’deki proje olduğunu dile getiren Emrullah Turanlı, şunları söyledi: “Burada çok büyük bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Şişli’de hayata geçireceğimiz projenin toplam yatırım tutarı 1 milyar doları bulacak. Bu projenin içerisinde konut ve AVM olacak. İstanbul’un sembol projeleri arasında yer alması planlanıyor. Kültür-sanat merkezinin de yer alacağı projeye bu yıl başlıyoruz. Toplamda 4 yılda tamamlanması planlanan projede yer alacak konutlarla ilgili çok özel çalışmalar planlıyoruz. Bu proje lokasyon olarak İstanbul’un adeta merkezinde yer alacak. Bu yatırım 500 bin metrekare alanda gerçekleşecek.”

Haberin Devamı

TURİZM CANLANACAK

İstanbul’da otel projeleri de bulunduğunu anlatan Emrullah Turanlı, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’de turizm sektörü önemli bir atılım yapacak. Hindistan, Çin ve Ortadoğu pazarlarından daha fazla pay kapmamız lazım. Turizmin çeşitlenmesi çok önemli. Bu alanda da farklı projeler geliştiriyoruz. İstanbul’da Etiler, Şişli ve Haydarpaşa’da dev projeler planlıyoruz. Bu projelerin toplam büyüklüğü ise 450 milyon doları bulacak. Türkiye’ye en iyi sezonunda 35 milyon turist geliyordu. Şuan bu rakam düşmüş durumda. Ancak bu rakam 50 milyonlara çıkacak. Bunun için de bizim gibi yatırımların önemi çok büyük. Tüm bu yatırımlar da 2017’de start alacak.”

ENERJİ YATIRIMLARI

Enerji alanında da önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Emrullah Turanlı, “Atıkları toplayıp biyodizel yapıyoruz. Türkiye’nin AB normlarına da uyum sağlayacağı bir proje bu. Şimdi sanayi atıklarının geri kazanımı ile ilgili yatırım yapıyoruz. Buraya 100 milyon dolarlık yatırım yapmış olacağız. Ben yatırımdan korkmuyorum. Türkiye’nin geleceğine inancımız tam. Çanakkale’de ise kömür santrali yapıyoruz. Türkiye’nin yerli kaynaklarını kullanmak için çalışmalar yapıyoruz. Buraya da 350 milyon dolar yatıracağız” diye konuştu. Konya’da tarım borsası kurduklarını belirten Turanlı, “Çiftçi üretim yaparken çiftçiye eğitim vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

KALİTEDEN ASLA TAVİZ VERMİYORUZ

TÜRKİYE’nin birçok bölgesinde çalışmalar yaptıklarını anlatan Emrullah Turanlı, “Biz bugün nerede proje yapıyorsak hep aynı ürünleri kullanıyoruz. Yani kaliteden hiç bir zaman taviz vermiyoruz. Bu projelerde satın alma önceliklerini de belirliyor. Eğer siz kaliteli bir iş yapıyorsanız burada kullandığını ürünler de kaliteli olmalı. İşte biz de tüm projelerimizde en kaliteli ürünleri kullanıyoruz” dedi.

FOUR WİNDS’TE SATIŞLAR ARTMAYA BAŞLADI

TAŞYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Four Winds konut projesinin de kendileri için çok önemli olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Four Winds çok güzel bir lokasyonda yer alıyor. 230 konut satışı yapıyoruz. 3+1, 4+1 ve 5+1 konutlar satıyoruz. Metrekare fiyatları 7 bin ile 8 bin dolar arasında değişiyor. Satışlarımız iyi gidiyor. İnşaat bitti, iskân alındı. 16 Nisan’daki referandumdan sonra ciddi bir artış var. Satış ofisini 16 Nisan’a kadar ziyaret eden kişi sayısı ikiye katlandı. Bunlar ekonomideki canlanmaya işaret ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

AFRİKA’YA AÇILIYOR

AFRİKA’da çok önemli bir projeye başladıklarını dile getiren Emrullah Turanlı, “Afrika’ya açılmaya çalışıyoruz. Hazine garantili demiryolu projesi için start vereceğiz. Bu projenin toplam tutarı 2 milyar Euro’yu bulacak. Bu konuda yaptığımız yatırımlar çok önemli. Türk şirketleri yurtdışında başarısını kanıtlamıştır. Biz bu tür dev projelerin sayısını arttıracağız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!