Yaşar Üniversitesi’ne CEA akreditasyonu

Güncelleme Tarihi:

Yaşar Üniversitesi’ne CEA akreditasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2017 11:23

Yaşar Üniversitesi, saygın yüksek öğretim kurumlarına verilen CEA’nın (Commission on English Language Program Accreditation) bir kez daha sahibi oldu.

Haberin Devamı

CEA Yönetim Kurulu, Washington’da yaptığı toplantıda Yaşar Üniversitesi’nin ABD üniversitelerinin ve dil okullarının tabi olduğu 44 kalite standardının tamamını karşıladığına karar verdi. Üniversite bu yetkiyi 2027’ye kadar sürdürecek. Yaşar Üniversitesi İngilizce Hazırlık Sınıfı, 2011 yılının aralık ayında CEA tarafından beş yıllığına akredite edilmişti.
ABD Eğitim Bakanlığı’nın yetkilendirdiği tek akreditasyon kuruluşu olan CEA tarafından onanan akreditasyon listesinde Washington ve Iowa Üniversiteleri de yer alıyor.
Türkiye’de de yükseköğretim alanında akreditasyonun giderek önem kazandığını belirten Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer “Yükseköğretim Kurulu, son dönemde sayısal artıştan daha çok kalitenin artırılmasına önem veriyor. Geçen yıl kurulan Yükseköğretim Kalite Kurulu üniversitelerin sürdürülebilir kalitesinin denetlenmesi açısından önemli bir görevi yerine getirecek” dedi.

Haberin Devamı

Yaşar Üniversitesi’ne CEA akreditasyonu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!