Yaş meyve sebze sektörüne Rusya uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Yaş meyve sebze sektörüne Rusya uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 13:57

RUSYA’nın AB’ye yönelik gıda ithalatı ambargosunun Türkiye’deki meyve-sebze üreticileri ve ihracatçılarını olumlu etkileyeceğini belirten KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat H. Günay, sektör temsilcilerini sürdürülebilir bir pazar için kaliteden ödün verilmemesi konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat H. Günay, Avrupa Birliği’nin (AB) Ukrayna krizindeki rolü nedeniyle Rusya’ya uygulama kararı aldığı ekonomik yaptırımlara bu ülkenin ’gıda ithalatı ambargosu’yla karşılık vermesinin hem üreticileri hem de ihracatçıları olumlu etkileyeceğini söyledi. Günay, "Rusya’ya ihracatta gıda güvenliği son derece önemli. Gıda güvenliği ve kaliteden ödün verilmemesi gerekiyor. Ürünümüzü iyi yetiştirip, ihracatı da düşünerek planlı ve kaliteli bir şekilde yapabilirsek, o derece başarılı oluruz" dedi.

SEKTÖR YÜKSEK BEKLENTİLERE GİRDİ

Rusya için "Bu fırsat çok iyi değerlendirilmeli ancak sürdürülebilir bir pazar için sektör, kaliteden ödün verilmemeli" uyarısından bulunan KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Günay, Rus yetkililerin AB ülkelerinden meyve-sebze ithalatını durdurup Türkiye’den artıracakları yönündeki beyanlarının sektörü yüksek beklentilere sürüklediğini dile getirdi.

Günay, "İki ülke arasında yakalanan havanın ve ticari anlaşmaların çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Krizin fırsata çevrilmesi ve Rusya pazarının sürdürülebilir hale getirilmesi için sektör temsilcilerimiz kesinlikle kaliteden ödün vermemeli. Yoksa yüksek beklentilerin faturası sektöre ağır olabilir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!