Yapılandırılan borç ödenmezse ne olur?

Güncelleme Tarihi:

Yapılandırılan borç ödenmezse ne olur
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2018 14:13

Ödeyemediğiniz kredi borcunu yapılandırmak, yasal takibe düşmemek için başvurulabileceğiniz en doğru yöntem. Ancak yapılandırılan borcun ödenmemesinin bazı yaptırımları var…

Haberin Devamı

Hangikredi.com tarafından hazırlanan bu yazı, yapılandırılan kredi borcu ödenmezse ne olur sorusunu yanıtlıyor...

BORÇ İLK HALİNE DÖNEBİLİR…

Yapılandırdığınız borcu ödemediğinizde meydana gelebilecek en kötü durum borcun ilk haline dönmesi yani ödemiş olduğunuz tüm taksitlerin görmezden gelinmesi olur. Eğer bankayla yapılan sözleşmede bu durum belirtilmiş ise yapılandırmadan sonra ortaya çıkan taksitlerin ödenmesinde herhangi bir gecikme olması halinde, o döneme kadar ödenen bütün taksitler sıfırlanarak borç ilk haline döner. Böyle bir durumla karşılaşmamak için yapılandırma sözleşmesini detaylıca incelemenizde fayda var.

YASAL TAKİP

Yasal takip bir diğer yaptırım. Yapılandırdığınız kredi borcunuzu ödeyemediğinizde borcunuzun sıfırlanma ihtimalinin yanı sıra yasal takibe girersiniz. Yasal takibin sonucunda ise genellikle maaş haczi kararı çıkar. Ayrıca yasal takipten dolayı kredi siciliniz bozulur. Finans geçmişinizdeki bu detay nedeniyle bir sonraki kredi başvurularınız olumsuz sonuçlanabilir.

Haberin Devamı

Yasal takip süreci tüm finans geçmişinizi etkiler. Bu nedenle ileride yapacağınız kredi ve kredi kartı başvurularının olumsuz yanıtlanmaması için yapılandırdığınız borcunuzu düzenli şekilde ödemenizi tavsiye ederiz. Yapılandırdığınız halde borcunuzu ödeyemiyorsanız bankanızla yeniden görüşebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!