Yapı Kredi Sigorta Allianz’a satılıyor

Güncelleme Tarihi:

Yapı Kredi Sigorta Allianz’a satılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2013 00:00

YAPI Kredi Sigorta’nın Alman sigorta devi Allianz’a satışı için anlaşma sağlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Reuters’ın haberine göre elementer (hayat dışı) tarafın tamamı, emeklilik tarafının ise çoğunluk hissesi için fiyatın 950 milyon euro (1.2 milyar dolar) civarında olması bekleniyor. Yapı Kredi Sigorta’nın satışı için 15 Şubat’ta bağlayıcı teklif veren yatırımcılar arasında Allianz’ın yanı sıra Zurich Insurance Group ve Japon Dai-Ichi Life Insurance da yer almıştı.

EMEKLİLİKTE KALABİLİR

Satışın birkaç gün içinde açıklanmasının beklendiğini belirtilen haberde, konuya yakın bir kaynak, “Kazanan Allianz oldu, fiyat kesinleşmedi ancak 950 milyon euro civarında” dedi. Allianz ve Yapı Kredi Sigorta ise konu hakkında bir açıklama yapmadı. Diğer bir kaynak, Allianz’ın elementer tarafın tamamını ve emeklilik tarafının da yüzde 80’ini alacağını söyledi.

Haberin Devamı

DEĞERİ 1.2 MİLYAR DOLAR

Yapı Kredi Sigorta’nın piyasa değeri hissenin dünkü kapanışı olan 21.60 liraya göre 2.2 milyar lira, yaklaşık 1.2 milyar dolara denk geliyor. Yapı Kredi Bankası, grubun sigortadaki faaliyetlerini yeniden yapılandırma süreci kapsamında Deutsche Bank, UniCredit Bank Austria ve Yapı Kredi Yatırım’ı 27 Temmuz’da müşterek finansal danışman olarak görevlendirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!