Yanlış tarihli etiket Perrier'e özür diletti

Güncelleme Tarihi:

Yanlış tarihli etiket Perriere özür diletti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Naturel limon aromalı maden sularının etiketinde üretim tarihi yanlış basılınca Perrier, Türk tüketicilerinden özür dilemek zorunda kaldı. Ekim ayında piyasaya sürülen maden sularının etiketinde dolum tarihi olarak ‘‘Kasım 1998’’ yer alıyor. Perrier maden suyunun ithalatçısı Piran yetkilileri, bu tarih hatasının matbaadan kaynaklandığını ileri sürdüler. Yetkililer ‘‘Şişenin üzerinde ürünün son kullanım tarihi olarak 31 Aralık 2000 belirtilmiştir. Orjinal etikette ise barkod bölümünün sol üst kısmında tüketiciler ürünün son kullanım tarihini rahatlıkla okuyabilirler. Matbaada kaynaklanan bu hata için tüm tüketicilerden özür diliyoruz. Yeni etiketler en kısa zamanda bastırılacak’’ dedi.

Volkswagen ilanla müşterilerini uyardı

VOLKSWAGEN marka otomobillerin Türkiye temsilcisi Doğuş Otomotiv, gazetelere ilan vererek müşterilerini yetkili satıcılarından başka hiçbir yerden araç almamaları konusunda uyardı. İlanlarda yetkili satıcılar yerine başka firmalardan otomobil alındığı taktirde, otomobillerin teslim edilmeme ihtimali olduğuna dikkat çekildi. Doğuş Otomotiv Pazarlama Müdürü Gözlem Gürbüzatik, bazı firmaların ellerinde araç olmamasına karşın müşterileriyle bedelini alarak anlaşma yaptığını belirterek, ‘‘Ancak bu kişilerin bizden otomobil alacaklarının garantisi yok. Çünkü, biz ancak kendi taleplerimizi sıraya koyarak karşılayabiliyoruz. Kendi müşterilerimize bile araç yetiştiremezken bu firmalara araç vermemiz mümkün değil. Bu firmalara Volkswagen almak için para ödeyenler, mağdur olabilir. Bu nedenle müşterilerin 32 yetkili servisimizden birine başvurması gerekir’’ dedi.

Müflis şirkette zorunlu tasarruf hakkı ne olur?

İFLAS eden şirketlerde çalışanların zorunlu tasarruf kayıtları, iflas işlemlerini yürüten iflas masasına aktarılıyor. Bu nedenle, iflas eden şirketlerin personelleri, tasarrufu Teşvik Fonu'ndan birikmiş ana para ve nemalarını alabilmeleri için iflas masasına başvurmaları gerekiyor. Aynur Özgül, on yıl süreyle çalıştığı şirketten bu yıl emekli oldu. Emekliliğinin ardından Tasarrufu Teşvik Fonu'nda biriken ana para ve nemalarını alabilmek için Ziraat Bankası'na müracaat etti. Banka yetkilileri, emekli olduğu firma tarafından on yıldan bu yana yatırılan kesintilerinin dökümünü istedi. Ne var ki, firma Özgül ayrıldıktan kısa bir süre sonra iflas edip kapanmıştı. Bu durumda ne yapması gerektiğini öğrenmeye çalıştı, ancak sonuç alamadı. Konuyla ilgili olarak Hazine Müsteşarlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü'yle görüştük. Yetkililer, şirketin iflas etmesi durumunda Tasarrufu Teşvik Fonu'nda biriken paraların ödenebilmesi için gerekli işlemlerin iflas masası tarafından yürütüldüğünü söylediler. Özgül'ün de parasını alabilmesi için şirketiyle ilgilenen iflas masasına başvurup, kesintilerinin dökümünü alması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!