Yanlış kart kullanımı bankalara zarar verir

Güncelleme Tarihi:

Yanlış kart kullanımı bankalara zarar verir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2013 00:00

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, “Cüzdanımda 3 tane 5 lira, 1 banka kartı, 1 kredi kartım var. Benim de herkese tavsiyem 1 banka kartı, 1 kredi kartı, minimum nakit” dedi.

Haberin Devamı

Kredi kartı aidatı tartışmalarının kart kullanıcısının zihnini meşgul ettiğini ve yeni yasa ile banka müşterilerinin isteklerinin yerine getireleceğini dile getiren Canko, kartların bilinçli kullanılmadığı takdirde bankacılık sektörüne de zarar vereceğini kaydetti. Canko, şöyle devam etti: “Önemli olan kredi kartının olması ve kredilendirilmesi değil, asıl önemli olan ödemenin nakit yerine kartla yapılması. Herkesin kartı olmalı ama kredi kartı olması kesinlikle şart değil. 50 TL’nin altındaki tüm ödemelerimi banka kartıyla yapıyorum ki küçük ödemelerim onunla bitsin. 50 TL’nin üstünü ve taksitli işlemlerimi de kredi kartıyla yapıyorum. Böylece daha kısa hesap ekstrem oluyor.”

TARTIŞMALAR BİTECEK

TBMM’ye sunulan Tüketicinin Korunması Kanunu yasa tasarısından beklentilerinin yüksek olduğunu söyleyen Canko, “Sizin kart ücretiniz iptal edilmişse, benimki edilmemişse ben de isyan ediyorum. 500 lira avantaj kullandım. Ama senin kart ücretin iptal edildiyse benimki niye iptal edilmesin. Bu düzenlemeyle şu tartışmalar bitsin.”

Haberin Devamı

27 milyon kartta 9 bin 800 şikayet 

KREDİ kartı aidatına ilişkin tartışmaların kredi kartı edinme oranlarında bir düşüşe neden olmadığını belirten Canko, “2012’de BDDK’ya aksetmiş kartı şikayet 9 bin 800’dür. 2012 itibariyle 54 milyon kredi kartı vardı. Bnların içinde 9 bin 800 uzlaşmazlık, çok büyük bir şey değil” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!