Yanlış anlaşılmaya IMF Direktörü üzüldü

Güncelleme Tarihi:

Yanlış anlaşılmaya IMF Direktörü üzüldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

IMF'nin aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Avrupa bölgesinden sorumlu İcra Direktörü Willy Kiekens, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay'ın intihar girişiminden haberdar olduklarını belirterek, ‘‘çok üzücü bir olay, bu bizim için büyük üzüntü oldu. Ümidimiz, Uluğbay'ın biran önce sağlığına kavuşmasıdır’’ dedi.

IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli'nin konuşmasında geçen ‘‘konsalidasyon’’ ifadesinin kesinlikle ‘‘borç erteleme anlamına gelmediğine işaret eden Kiekens, ‘‘Türkiye'nin borç erteleme ihtiyacı yok’’ dedi. Willy Kiekens, Türkiye ile IMF heyetleri arasında Ankara'da yapılan görüşmelerde, Hükümeti temsil eden Uluğbay'ın çok başarılı olduğunu vurguladı.

‘‘Uluğbay'ın gayreti sayesinde, Türkiye ile IMF arasındaki ilişkiler çok olumlu bir noktaya gelmiştir’’ diyen Kiekens, Uluğbay'ın sağlığına kavuşmasından sonra, çalışmalara birlikte devam etmeyi ümit ettiklerini kaydetti.

Kiekens bu arada, Uluğbay'ın intihar girişimi için, ‘‘Bu olayın, Türkiye-IMF görüşmelerini olumsuz etkileyeceğini zannetmiyorum. Zaten biz olumlu bir aşamaya geldiğimizi, sonuç metninde ifade etmiştik’’ dedi.

Will Kiekens, IMF ile Hükümet yetkililerinin, görüşmeler sonrası düzenledikleri ortak basın toplantısında, IMF Türkiye masası şefi Carlo Cottarelli'nin konuşmasında geçen ‘‘konsolidasyon’’ sözcüğü ile ilgili olarak da, şunları kaydetti: ‘‘Bay Cottarelli'nin bu ifadesi, kesinlikle borç erteleme anlamına gelmiyor. IMF burada, Türkiye'nin mali açığının azaltılması gerektiğini işaret etti. Zaten biz Türkiye'deki görüşmelerimizde, hiç bir şekilde borç erteleme konusunu gündeme getirmedik. Ayrıca Türkiye'nin de borç ertelemeye ihtiyacı yoktur.’’

Toprak: Sonumuz hayır olsun

İŞADAMI Halis Toprak, Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay'ın intihar girişimini ‘‘çok üzücü’’ olarak niteledi. Uluğbay'ın sağlık durumu için Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne gelen Toprak, şunları söyledi: ‘‘Allah sonumuzu hayır etsin. Hakikaten ekonomiyi bilen, her bakımdan çok iyi bir insandı, hakikaten çok üzücü. Son zamanlarda IMF ile görüşmeler yaptı, üzerinde büyük bir yük vardı, memnun olduğum taraf, Allahın lütfuna şükür durumu iyidir.’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!