Yandex, Yalçındağ’la kol kola girdi, büyüme için güçlü asılacak

Güncelleme Tarihi:

Yandex, Yalçındağ’la kol kola girdi, büyüme için güçlü asılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2012 00:00

Yandex Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilen Mehmet Ali Yalçındağ, yeni görevinden heyecan duyduğunu belirterek, “Yandex’in Türkiye internet pazarına girmesiyle hareketlenen rekabet, kullanıcılar açısından çok faydalı oldu. Olmaya da devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

RUSYA’nın lider arama motoru Yandex, Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Mehmet Ali Yalçındağ’ı getirdi. Geçen yıl eylül ayında Türkiye’de faaliyete başlayan ve temsilcilik ofisiyle çalışmalarını sürdüren Yandex, kote olduğu Nasdaq Borsası’na yaptığı duyuruda, Mehmet Ali Yalçındağ’ın Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve başladığını bildirdi. Yalçındağ, “Yandex Türkiye ekibi, geçtiğimiz yıl faaliyetlerine başladığından bu yana Türkiye’deki internet kullanıcılarının ihtiyaçlarına yönelik çok kaliteli ürün ve hizmetler sunmayı başardı. Yandex’in Türkiye internet pazarına girmesiyle hareketlenen rekabet, özellikle kullanıcılar açısından çok faydalı oldu ve olmaya devam edecek” diye konuştu.

Marka algısını geliştirecek

Yandex’in Kurucu ve CEO’su Arkady Volozh da, Yalçındağ’ın Yandex Türkiye’nin stratejik gelişimini yöneteceği ve marka algısının gelişimine katkıda bulunacağını vurgulayarak, şunları söyledi: “Türk iş dünyasının tecrübeli ve başarılı isimlerinden, özellikle medya ve eğlence sektörünün gelişmesinde büyük katkıları bulunan Mehmet Ali Yalçındağ ile güçlerimizi birleştirmiş olmamızdan memnuniyet duyuyorum. Bu işbirliğinin, Yandex’in Türkiye pazarı konusundaki bilgisinin artmasında ve dolayısıyla Türkiye’deki kullanıcılarımızın ihtiyaç ve beklentilerine uygun ürünler sunmamız konusunda önemli bir rol oynayacağına inanıyorum.”

Haberin Devamı

Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Mehmet Ali Yalçındağ, 1990 yılından bu yana Doğan Grubu bünyesinde çeşitli kurumlarda yöneticilik görevleri üstlendi. 1996’da grup bünyesindeki Medya Şirketlerini biraraya getiren Doğan Yayın Holding’in Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı, 1999 itibariyle de Doğan Yayın Holding Yürütme Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Pek çok yabancı ortaklık, birleşme, yeni girişim ve yatırımda liderlik etmiş olan Yalçındağ, halen Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürüyor. Bu yeni oluşumla Türkiye’de resmi faaliyetlerine başlayan Yandex Türkiye, bir yerel şirket olarak, vergi kuralları dahil olmak üzere tüm yerel kural, kanun ve yasalara uygun olarak faaliyetlerini sürdürecek. Yalçındağ, evli ve 2 çocuk babası.

Haberin Devamı

Harita anlık trafik bilgisi de içeriyor

TÜRKİYE’deki tüm şehirlerin ayrıntılı uydu görüntülerini sunan Yandex’in harita özelliği, kullanıcıların sokak planları üzerinde aradıkları adresleri, binaları ve bunlara karayolu üzerinden ulaşılabilecek rotaları bularak, panoramik görüntü sunuyor. Yolculuk planlamasında kolaylık sağlamak amacıyla sokak ve caddelerdeki trafik yoğunluğunu sıkışıklık derecesine göre yeşil, sarı veya kırmızı olarak gösteren trafik servisinin mobil sürümü sayesinde her kullanıcının trafik durum haritasının güncelleştirilmesine de katkıda bulunuyor. Görüntüler an itibarıyla İstanbul, Ankara ve İzmir’de, trafik bilgisi hizmeti ise İstanbul ve Ankara’da kullanılıyor.

Haberin Devamı

Türkçe dil yapısını dikkate alıp, yazım hatasını düzeltiyor

İNTERNET kullanıcılarına web’de aramanın yanı sıra, interaktif haritalar, e-posta, güncel haberler gibi çeşitli internet servisleri sunan bir arama motoru ve bilgi portalı olan Yandex, “Yaşamın tüm cevapları” adıyla başlattığı reklam çalışmalarıyla adından söz ettiriyor. Yandex, faaliyet gösterdiği her ülkede servislerini başka dillere çevirmekle kalmayıp, o ülke için gerçek birer yerel ürün sunuyor. Yandex Türkiye’nin arama özelliği, Türkçe’nin dil yapısını dikkate alarak çalışırken, yazım hatalarını düzeltip eş anlamlı kelimelerle çalışabiliyor. Yandex Türkiye’nin yandex.com.tr adresindeki diğer hizmetlerden birini temsil eden ‘Yandex.Mail’, kullanıcıya sınırsız kapasite ve kullanışlı arayüz sunuyor. Ücretsiz e-posta servisi, ‘Yandex.Disk’ adlı 10 GB kapasiteli ücretsiz veri depolama servisini de bünyesinde barındırıyor.


 

Haberin Devamı

Geliri 1 yılda yüzde 51 arttı

Beş ülkede 15 ofisi bulunuyor.
Toplam çalışan sayısı 3 bin 500.
Genel merkezi Rusya’da.
2011 geliri 179.3 milyon dolar.
Gelirin yüzde 95’ini Rusya’dan kazanıyor.
Rusya’da yüzde 60.6’lık paya sahip.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!