Yandex Akınsoft ile anlaşma imzaladı

Güncelleme Tarihi:

Yandex Akınsoft ile anlaşma imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2013 16:43

TÜRKİYE’de 1,5 yıl önce faaliyetlerine başlayan arama motoru Yandex , yazılım şirketlerinden Akınsoft ile bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Haberin Devamı

Trump Towers’da gerçekleştirilen imza törenine, Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, şirket çalışanları ile çok sayıda basın mensubu katıldı. Tören öncesinde konuşan Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Yandex Türkiye büyümeye devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bu kısa süre sonunda yapılan araştırmalar gösteriyor ki Yandex, Türkiye’de sevilen ve tercih edilen bir marka olmayı başardı. 2013 yılı birinci çeyreği sonunda Yandex aylık olarak Türkiye’deki İnternet kullanıcılarının yüzde 31’inin dokunduğu bir marka. Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinden, içerisinde bulunduğumuz yılın ilk çeyreğine kadar olan bir yıllık süreçte tekil kullanıcı ve arama sayılarımız katlanarak çoğaldı. Bu süre zarfında tekil kullanıcı sayımız tam yüzde 248 büyüdü. Arama sayımızdaki fark da yine oldukça çarpıcı; tam yüzde 600 artış yakalanmış durumda Tamamen yerel içerikler kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını karşılar oldu. Türkçe düşünüp anlayan ve konuşan Yandex, offline dünyada ihtiyacınız olanları dijital dünyada bulup bilgiye çevirerek insanlarımıza hizmet verdi. Neticesinde, Yandex kullanıcıları, aradıkları soruların cevaplarını Yandex’le bulmayı sürdürdü.  Her gün daha fazla insan daha fazla soruyla Yandex’in kapısını çalar oldu."

Haberin Devamı

Yandex Türkiye olarak özel işbirliklerine imza attıklarını söyleyen Mehmet Ali Yalçındağ, şöyle devam etti:

 "Arama teknolojilerimize ilk inanan şirketler olan Nokia ve Avea ile gerçekleştirdiğimiz işbirlikleri sayesinde ülkemizdeki mobil cihaz kullanıcılarının büyük kısmı Yandex ürünleri ile tanıştı. Mynet gibi, Türkiye’nin erişimi en yüksek olan dijital mecraları da Yandex’in üstün arama teknolojilerini tercih ettiler. Sadece birkaç ay önce lansmanını gerçekleştirdiğimiz Yandex.Browser ile dijital dünyanın kapıları, internet kullanıcıları için bu kez turbo hızla ve güvenle açılmaya başladı. Yandex, Türk futbol camiasının en büyük kulüplerinin resmi arama motoru olarak tercih ettiği teknoloji partneri oldu. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarına özel Yandex.Browser sürümleri sayesinde bu takımlarımızın taraftarları kendilerine ait İnternet tarayıcısının sahipleri oldular. Futbol tarayıcılarımızla, spor endüstrisi için yeni bir gelir modeli olarak dünyada bir ilke imza atmış olduk."

Haberin Devamı

YILDA 51 SAATİNİ TRAFİKTE GEÇİRMEKTEN KURTULACAKLAR

"İstanbul, İzmir, Ankara ve Kocaeli illerimiz için panorama servisimizi hayata geçirerek, hem bireysel kullanıcıların ihtiyaçlarına yanıt olduk hem de kültür endüstrisine katkıda bulunduk" diyen Mehmet Ali Yalçındağ, şöyle konuştu:

"Yandex’in çok sevilen trafik uygulaması, kişilere sunduğu alternatif rotalar sayesinde hepimize zaman kazandırdı. Yandex’in yeni algoritması ile trafik uygulamasını kullananlar yılda 51 saatini trafikte geçirmekten kurtulacak. Yakın zamanda, çekimlerini tamamladığımız Bursa, Antalya, Muğla, Aydın ve Nevşehir illerimizde de panorama servisimizi kullanıma açacağız. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dünyada ilk kez kendi özel tarayıcılarına sahip olan kuruluşlar oldular. Bu projemiz üç kulüple sınırlı değil. Diğer kulüplerle de görüşmelere devam ediyoruz. Yakında bu konuda yeni işbirliklerimizi paylaşacağız."

Haberin Devamı

AKINSOFT TEKNOLOJİLERİN KULLANICILARA ULAŞMASI İÇİN ÇALIŞAN BİR KURUM

Akınsoft ile gerçekleştirdikleri işbirliğiyle ilgili de Yalçındağ, "Yerelleşmeye önem verirken aynı zamanda yerelimizdeki gerçekleri değerlendirip ’hizmet ve ürünlerimize herkesin ulaşma hakkını nasıl eşitleyebiliriz?’ diye çalışıyoruz. Büyükşehirlerde belki bir kullanıcı üç ayrı cihazıyla İnternet’e ulaşabilirken kırsal kesimde İnternet erişimi bir yana bilgisayar sahipliği bile oldukça düşük seviyede. Yandex olarak bu anlamda üzerimize düşen görevi yerine getirmek adına neler yapabileceğimizi, araştırıyoruz. İlgili bakanlıklarımız başta olmak üzere, yerel yönetimlerle işbirlikleri içerisinde pek çok yeni projelere hazırlanıyoruz. Ülkemizin önde gelen teknoloji kuruluşlardan biri olan Akınsoft, teknolojiyi hem yaratan hem de teknolojilerin kullanıcılara ulaşması için çalışan bir kurum."

Haberin Devamı

AKINSOFT 2000’İN ÜZERİNDE ÇÖZÜM ORTAĞI, 120’YE AŞKIN YAZILIMA SAHİP

Törende konuşan Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın ise Akınsoft’un 12 Nisan 1995 yılında Konya’da 9-10 metrekarelik bir ofiste kurulan vizyonları olan bir şirket olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 "95’de kurduğumuzda kurumumuzun 28 yıllık vizyonlarımızı belirlemiştik. Bunlar sırasıyla 2000,2005, 2010, 2015 ve 2023 vizyonumuzdu. Akınsoft, personelimizin dinamik, aktif yapısı, azimli çalışması ve geleceğe dönük hedefleriyle ilk hedeflerimizden birisi olan 2005 vizyonumuzu yerine getirdik. 2005 yılı vizyonumuzda Konya’da dalımızda vergi rekortmeni olduk.Türkiye’de tüm illerde bayi ağımızı, yapılanmamızı tamamladık ve dış ticarete başladık. 2010 yılında ise Akınsoft yüksek teknoloji dediğimiz robotik teknolojiler konusunda aynı faaliyette bulunmaya başladı. 2011’de vermiş olduğumuz ilk prototipimiz Akıncı-1’in ikinci nesli olan Akıncı-2’yi geçen hafta sizlerle paylaşmıştık. Akınsoft artık 18 yaşında ve Türkiye’de artık rüştünü ispatladı. Bugün Akınsoft, 15 ülkeye ihracat gerçekleştiren 2000 üzerinde çözüm ortağı olan 120’ye aşkın yazılıma sahip Türkiye’de teknoloji adına bizde varız diyen ve yarında dünyada adını duyurmaya çalışan geleneksel, amatör ruhlu ama bir o kadar da profesyonel bir şirket."

Haberin Devamı

AKINSOFT’UN ERİŞTİĞİ HER YERDE YANDEX OLACAK

/images/100/0x0/55eb64f2f018fbb8f8be4fa9
Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Yandex olarak 1,5 yıldır önce teknolojiyi getirmek ve yerelleştirmek üzerine odaklandıklarını söyledi.  Yalçındağ,  şöyle konuştu:

"Asıl hedefimiz, online dünyada dijital dünyada geliştirdiğimiz ürünlerle ofline dünyada yaşayan insanların hayatlarını kolaylaştırmak, onların hayatlarının içerisinde bulunmak ve mümkün olduğu kadar yardımcı olmak. Biraz önce bahsettim trafik eğer kullanırsanız yılda 51 saat tasarruf edeceksiniz, trafikte kalmayacaksınız, ailenizle, işinizle beraber olacaksınız. Dolayısıyla biz bunu daha da yaygınlaştırmak istiyoruz. Herkes kullansın istiyoruz. Herkesin ürünlerinin içerisinde, kullanılan aletlerin içerisinde bulunmak istiyoruz. Bunun içinde mümkün olduğu kadar büyük şehirlerimizle başlayarak tüm Anadolu’da, Türk insanının yaşadığı köşeye ulaşmaya çalışıyoruz. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz projelerimiz özellikle buna konsantre olmuş durumda. Bugün Akınsoft ile yapmış olduğumuz anlaşmanın da hedeflediğimiz bir tarafı da o. Akınsoft’un kendi ulaşabildiği, erişebildiği kurumlara bireylere artık onların teknolojilerinin içerisinde bizim arama motorumuz ve internet sürücümüz, browserimız yer alacak. Artık Akınsoft’un çalıştığı, birebir eriştiği her yerde artık teknolojimiz, içeriklerimiz de yer alacak."

YANDEX TAKSİ ÜRÜNÜ GELİYOR

Yalçındağ, "Rakiplerinizin Türkiye’de Yandex kadar etkin ve aktif olmaması bir avantaj mı?" şeklindeki bir soruya ise şu yanıtı verdi;

"Tabiki bizim en büyük rakibimiz google. Google tabii ki dünyada aşağı yukarı her yerde. Türkiye’de yüzde 95-96 pazar lideri konumunda. Google’ın bir uluslararası ülke stratejisi var. Her ülkeye ayrı bir yönetim ayrı bir yerelleştirmesi izlemesi zor istese de zor. Biz bu avantajı kullanmak istiyoruz . Yandex’ de daha yeni uluslararası global olmayı hedefleyen bir kuruluş. Bu avantajı kullanıp Türkiye’de mümkün yerelleşmeyi planlıyoruz. Türkiye’ye has ürünler geliştirmeye, gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İşte örneğin, bizim İstanbul’umuzun trafiği ise problem trafiği çözmeye çalışıyoruz. Çok yakında taksi ürünümüz var mesela Rusya’da. Taksi arayıp çağırabileceksiniz. En ucuz ürünümü arıyorsunuz, Havalimanına en yakın yoldan gitmeyi mi arıyorsunuz, en hızlı gelen taksiyi mi arıyorsunuz, sizin günlük hayatınızı kolaylaştırabilecek neyi ararsanız bulacaksınız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!