Yalova: Zarar eden KİT'i peşkeş çekip kurtarıyorum

Güncelleme Tarihi:

Yalova: Zarar eden KİTi peşkeş çekip kurtarıyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÖZELLEŞTİRMEDEN sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova, İstanbul'da işdünyası temsilcileriyle yaptığı toplantıda, özelleştirme kapsamındaki bazı kuruluşların peşkeş çekildiği iddialarına sert yanıt verdi. Geçen yıl Deniz Nakliyat Genel Müdürü ile iddiaya giriğini söyleyen Yalova, ‘‘Kendisi Deniz Nakliyat'ın 3 trilyon zarar edeceğini söyledi. Ben 9 trilyon lira zarar edeceğini söyledim. Zarar 14 trilyon lira. Peşkeş çekme iddiaları var. Doğrudur, peşkeşi ben çekiyorum. Zaten bu tür kuruluşları özelliğine göre peşkeş çekeceğimi söylemiştim’’ dedi.

İstanbul'da bir grup işadamına özelleştirme uygulamalarını anlatan Yalova işadamlarına, özelleştirme programından kesinlikle bir sapma olmayacağı ve Meclis desteğinin de hükümetin arkasında olduğu mesajını verdi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı Atalay Şahinoğlu ve İTO Başkanı Mehmet Yıldırım'ın, ‘‘Siz kamuoyu oluşsun diye beklemeyin. Bunu beklersek vakit kaybederiz. Özelleştirmeyi kararlı bir şekilde yapın’’ isteği üzerine Yalova, peşkeş çekme iddialarının gündeme geldiğini söyledi. Yalova, peşkeş çekme iddalarıyla ilgili şu açıklamaları yaptı: ‘Özelleştirme kapsamındaki kuruluşların vergi borcuna mahsuben, herhangi bir gayrimenkulü, bir üniversiteye tahsis usulüyle verip vergi borcundan kurtarıyorsam, burada ticari açıdan başarılı olduğumu söylemek lazım. Propaganda konusunda eksik olduğum eleştirisi, açık yüreklilikle söylüyorum doğrudur. Kabul ediyorum. Ama fazla spekülatif şeylerle vakit kaybetmek istemediğim için, 'kesip yıldız yapıyorlar' eleştirisini de öpüp başımıza koyuyoruz.’

Cami bile restore edemiyoruz

YÜKSEL Yalova'nın İstanbul'da yaptığı toplantıya Türk Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Erkut Yücaoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Fuat Miras, TOBB Başkanvekili Yavuz Zeytinoğlu, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Hüsametin Kavi, İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Atalay Şahinoğlu ile Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Yücel ve İSO Yönetim Kurulu üyesi Necati Arıkan katıldı. İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, bazı bürokratların özelleştirmeyi engellediğini belirterek, ‘‘İTO yanı başındaki camiyi restore edip geri teslim etmek istiyor. Buna bile izin verilmiyor. Sayın Bakanım bürokratların sizi kandırmasına izin vermeyin’’ diye yakındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!