Yahoo’nun bit pazarı mahkemelik

Güncelleme Tarihi:

Yahoo’nun bit pazarı mahkemelik
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük internet arama şirketi Yahoo'nun başı, şimdi de bilgisayar oyunları üreten ünlü şirketlerle belada. Çünkü Yahoo, bir süre önce açık artırma usulüyle alışveriş yapılabilen bir ‘bit pazarı’ kurdu. Bit pazarında çalıntı ve korsan ürünlerin satılması üzerine dünyanın en büyük oyun şirketleri Nintendo, Sega ve Amerikan Electronic Arts, isyan etti. Tokyo merkezli Sega ve Nintendo şirketleri önceki gün ilk davayı açtı. Los Angeles Bölge Mahkemesi'ne açılan davaya ABD'nin ünlü bilgisayar oyunları üreten Electronic Arts katıldı.

Şirketler Yahoo'dan telif hakkı olarak 100 bin dolar tazminat ve ‘bit pazarında’ satılan ürünlerinin her parçası için 2 bin 500 dolar istiyor. Binlerce ürün satıldığı göz önüne alınınca Yahoo çok büyük bir tazminat davasıyla karşı karşıya.

KORSANLIKTAN FARKI YOK

Electronic Arts şirketinin sözcüsü Jeff Brown, ‘Düşünün ki, bir işyeri sizin çalınan ya da korsan üretilen mallarınızı satmaya başladı. Ne yaparsınız. Polise haber verir ve işyeri sahibini tutuklatırsınız. Yahoo hiç bilmiyormuş gibi davranmasın. Bile bile satış yaptırıyorlar. Ne satıldığından da mı haberleri yok’ diyerek davalarını savundu.

Merkezi California eyaletinin Santa Clara kentinde bulunan Yahoo'nun yetkilileri ise, henüz bir açıklama yapmadı. Dava dosyasının önlerine gelmesi halinde gerekli işlemleri yapacaklarını belirtti. Bilgisayar oyunları üreten üç şirket her yıl korsan ürünler nedeniyle 3.2 milyar dolar kaybettiklerini öne sürüyor.

80 MİLYON KİŞİ

Dünyanın en büyük internet arama motorlarından biri olan Yahoo, tek bir kelime ile internet üzerindeki kaynakların yüzde 40'ı üzerinde arama gerçekleştirebiliyor. Halen, dünya genelinde 80 milyonu aşkın kişinin kullandığı Yahoo, aynı zamanda ücretsiz elektronik posta adresi de veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!