Yabancının risk iştahı azalmadı

Güncelleme Tarihi:

Yabancının risk iştahı azalmadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 23:21

TÜRKİYE Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın, bankalarının yurtdışından krediler ve tahvil ihracı yoluyla finansman sağlamaya devam edeceğini belirterek; yurtdışı yatırımcılar ile yapılan istişarelerden edinilen izlenimlerde Türkiye riskinin alınması konusunda bir iştah düşüklüğü görmediklerini söyledi. Reuters’e konuşan Aydın ayrıca, ABD’deki hukuki sürecin kısa sürede tamamlanmasını ve Türkiye’ye etkilerinin minimal olmasını beklediklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Piyasalarda oynaklıkların azaltılması ve öngörülebilirliğin artmasını arzu ettiklerini ifade eden Aydın, “Esasen ekonomi yönetiminin açıklamaları da bu yönde gerekli her türlü önlemin alınacağını ifade etmektedir. Ekonomi yönetimi ile sürekli iletişim halindeyiz. Gelişmeleri çok yakından izlediklerini ve gerekli aksiyonları aldıklarını görüyor ve alacaklarına inanıyoruz” diye konuştu.

Aydın, Türkiye’nin uluslararası ilişkilerindeki iyileşmelerin devam ettiğini, Türkiye-AB arasındaki ilişkilerin normalleşmekte olduğunu belirterek, Türkiye ABD arasında da uzun dönemli ve kökleri sağlam bir ilişki olduğunu ve ilişkilerin rasyonel bir zeminde gelişeceğini düşündüklerini söyledi. ABD’de görülmekte olan davaların bu ilişkileri etkilemeyeceğine inandıklarını belirten Aydın, “ABD’deki hukuki sürecin kısa sürede tamamlanmasını ve Türkiye’ye etkilerinin minimal olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!