Yabancılar alıma doymuyor

Güncelleme Tarihi:

Yabancılar alıma doymuyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 15, 2007 10:28

Yabancı yatırımcıların borsadaki iştahı dinmek bilmiyor. Son yıllarda İMKB'den yaptıkları düzenli alımlarla borsadaki paylarını yüzde 72'lere kadar çıkartan yabancılar, eylül ayında da alıma devam etti.

Haberin Devamı

ABD'deki mortgage krizinin etkisini yitirmesi ile birlikte borsaları yeniden keşfeden yatırımcılar, İMKB'de de kendini gösterdi.

Geçtiğimiz ay yabancı yatırımcılar borsadan 6 milyar 75 milyon dolarlık alım, 5 milyar 534 milyon dolarlık da satış gerçekleştirdi. Buna göre yabancıların eylül ayında net alım miktarı 541 milyon dolar olarak kaydedildi. Yılbaşından bu yana olan döneme bakıldığında da , dokuz aylık sürede yabancıların net 4.4 milyar dolarlık alım gerçekleştirdiği görülüyor.

Yabancılardan mali sektöre yakın markaj

Eylül ayında yabancı yatırımcılar en fazla mali sektör hisselerine ilgi gösterdi. Yabancılar eylülde en çok net alımı 159.5 milyon dolar ile İş Bankası C hisselerinde gerçekleştirirken, onu 66.7 milyon dolar ile Koç Holding, 60.9 milyon dolar ile de Halk Bankası izledi.

Haberin Devamı

En fazla net alım yapılan diğer hisseleri ise şöyle sıralandı: "Ereğli Demir Çelik, Kardemir, Tüpraş, Sinpaş GMYO, Yapı Kredi Bankası, Sabancı Holding, Hürriyet Gazetecilik, Doğuş Otomotiv."

En fazla satış Petkim'de

Geçtiğimiz ay yabancıların en fazla net satış yaptığı hisselerin başında ise 15.7 milyon dolar ile Petkim geliyor. Onu Eczacıbaşı İlaç ve Aksigorta izlerken, diğer satış yapılan hisseler ise şöyle sıralanıyor:

"Coca Cola, Ä°hlas Holding, Vakıflar Bankası, Global Yatırım Holding (Yeni), TofaÅŸ, THY ve Vestel Beyaz EÅŸya."Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!