Yabancı şirketlerin güveni tam

Güncelleme Tarihi:

Yabancı şirketlerin güveni tam
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2016 20:42

UZUN yıllardır Türkiye'de bulunan uluslararası şirketler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşın, Türkiye ekonomisine duydukları güvenin etkisiyle planladıkları yatırımları hız kesmeden sürdürecekleri mesajını verdi.

Haberin Devamı

 Türkiye'de faaliyet gösteren küresel şirketler, yatırımlarında herhangi bir erteleme ya da değişikliğe gitmeyeceğini açıkladı. Yapılan açıklamaların ortak noktasında ise “Türkiye’ye duyulan güven” vardı. Şirketlerden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem: 93 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteriyoruz. Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması, Türkiye'nin geleceğine güven ve inancımızı daha da kuvvetlendirdi. Merkez Bankasının (TCMB) proaktif bir yaklaşım sergileyerek piyasalardaki belirsizliği azaltmaya yönelik tedbirler alması, finans sisteminin, piyasaların ve ticaretin ilk iş günüyle işlemeye devam etmesi ekonomik açıdan çok olumlu olmuştur.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş: Müşterilerimize ve Türkiye'nin geleceğinde stratejik öneme sahip projelere olan desteiğimiz artarak sürecek. Kurulduğumuz ilk günden beri yılmaz savunucusu olduğumuz cumhuriyetimizin ve milli duruşumuzun bize verdiği güçle inanıyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti her badirede olduğu üzere yaşadığı bu müessif olaydan da güçlenerek çıkacaktır.

Haberin Devamı

PepsiCo Türkiye: Şirketimiz 50 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği Türkiye’de, istikrar ve huzur ortamının en kısa sürede sağlanacağına inanıyor. Türkiye, PepsiCo için önemli bir pazar. 5 fabrikamız ve 3 binden fazla doğrudan çalışanımızla uzun vadeli sürdürülebilir büyümemize hız kesmeden devam edeceğiz.

Procter&Gamble (P&G) Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu: 30 yıldır Türkiye'de olan P&G, güvenilir markalarıyla Türk tüketicilerinin hayatlarına dokunmaya ve onların günlük yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik taahhüdünü sürdürmektedir.

Mercedes-Benz Türk: Türkiye’de 49 yıllık tarihi olan şirketimiz, ekonomik ve politik açıdan zor zamanlarda da kendini her daim Türkiye’nin bir parçası olarak gördü ve yatırımlarının doğruluğuna inandı. Üretim ve satış faaliyetlerimiz planlandığı gibi normal seyrinde devam etmektedir. En kısa zamanda tüm ülkenin arzuladığı huzur ortamına kavuşacağına inanıyoruz.

Haberin Devamı

Allianz Türkiye CEO'su Aylin Somersan-Coqui: Türkiye'nin güçlü ekonomisine ve özverili insanlarına güveniyoruz. Geçtiğimiz 8 yıl içinde Türkiye'ye yaptığımız 1 milyar Euro’dan fazla yatırımla ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlayan bir kurum olarak, bundan sonra da toplumumuzun yaşam kalitesini artırmaya ve müşterilerimizin hayatlarının her evresinde yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Unit International Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal: Yaşanan darbe girişimi bir kez daha cumhuriyetin temeli olan demokratik hukuk devletinin gücünü ortaya koydu. Bu olağanüstü sürecin sağduyu ve toplumun tüm kesimlerinin barışçıl dayanışmasıyla hızla aşılacağına yürekten inanıyorum. Ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam etmek üzerimize düşen en önemli görevdir.

Haberin Devamı

COCA-COLA: TÜRKİYE, ORTADOĞU, ORTA 

Asya ve Pakistan’da faaliyet gösteren bölgesel bir Türk şirketi olarak, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve memleketimizin ekonomisine inancımızın tam olduğunu ve Türkiye’de planladığımız yatırımlara hız kesmeden devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

BP Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Murat LeCompte: Türkiye ile ilgili yatırım planlarında herhangi bir değişiklik yok. Yatırımlarımız konusunda farklı bir karar almadık, planlarımız aynı şekilde kesintisiz sürüyor. Planlarımız çerçevesinde Türkiye’de büyümeye devam ediyoruz. Türkiye’ye olan stratejik bakış açımızda bir değişiklik yok.

Unilever: Türkiye’de 100 yılı aşkın zamandır faaliyet gösteriyoruz. Unilever’in Türkiye’ye bakışı uzun vadeli. Bu nedenle Türkiye’deki yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. Türkiye’de yatırımlarımız, yarattığımız 5 bin kişinin üzerindeki istihdam, kaliteli üretim ve iş süreçleri anlayışımız, insan kaynakları politikamızla ülke ekonomisine ve topluma değer katmaktan gurur duyuyoruz. Bu yönde ilerlemeye devam etmek kararlılığındayız.

Haberin Devamı

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt: Türkiye bizim için önemli ve hızlı büyüyen bir pazar. 10 yıldır faaliyet gösterdiğimiz Türkiye pazarına güven ve bağlılıklarımız sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!