Xerox, Türkiye'yi bölgesel merkez seçti

Güncelleme Tarihi:

Xerox, Türkiyeyi bölgesel merkez seçti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın 130 ülkesinde faaliyet gösteren Amerikan kökenli Xerox firması, büyüme ve kârlılık açısından geçtiğimiz yıl en büyük atılımı Türkiye'de gerçekleştirdi. Xerox'un Avrupa, Ortadoğu ve Asya'dan sorumlu yeni Genel Müdürü Pierre Danon, ‘‘Geçtiğimiz yıl Türkiye pazarındaki ciromuz dolar bazında yüzde 42 yükseldi. Özellikle dijital ofis makineleri alanında tam bir liderlik yakaladık. Bu durum başka ülkelerdeki faaliyetlerimizle karşılaştırıldığında inanılmaz bir sonuçtur’’ dedi.

Pierre Danon, Türkiye'yi Euroasia'nın merkezi seçtiklerini ve Balkanlar, Ortadoğu, Orta Asya ülkelerine yönelik operasyonları Türkiye'den yöneteceklerini söyledi. Afganistan, Arnavutluk, Azerbeycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Pakistan, Tacikistan, Türmenistan ve Ukrayna'nın bulunduğu bölgeyi İstanbul'dan yöneteceklerini vurgulayan Danon, İstanbul'un tüm bu ülkelerin kentleriyle direkt bağlantısı olduğunu ve altyapısıyla bölge merkezi olmayı hakettiğini ifade etti.

AYNI TEKNOLOJİ

Teknolojik gelişmeyle fotokopi makineleri, bilgisayar ağları ve yazılım programlarının artık tek paket içinde ele alındığını belirten Danon, dünyanın gelişmiş ülkelerinde satışa sundukları teknolojiyi aynı anda Türkiye'de satışa sunduklarını belirtti. Günümüzde pazarın global olduğunu kaydeden Danon,‘‘Bugün artık hiç bir pazar üç aylık bir gecikmeyi kabul edemez, ya teknolojik olarak gelişmiş ürünlerinizi dünyanın tüm pazarlarına aynı anda sunarsınız ya da rekabet edemezsiniz’’ dedi.

ASYA KRİZİ'NE DİKKAT

Xerox'un dünyanın her yerinde faaliyet gösteren, 91 bin 400 çalışanı bulunan dev bir firma olduğunu hatırlatan Danon, Asya krizinden etkilenmemelerinin olanaksız olduğunu söyledi. Bugüne kadar olumsuz etkilerin sadece küçük bir parçasını gördüklerini belirten Danon, ‘‘Eğer kriz ABD'yi etkilerse o zaman bütün dünya bundan olumsuz etkilenecek’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!