WSJ'li muhabir: Biz açıklama değil haber yaparız

Güncelleme Tarihi:

WSJli muhabir: Biz açıklama değil haber yaparız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2012 15:41

Türkiye ile Suriye arasında süren, keşif uçağının hangi hava sahasında düşürüldüğü ile ilgili tartışmada son açıklamayı, tartışma yaratan habere imza atan muhabirlerden Joe Parkinson twitter hesabından yaptı. Parkinson, "Biz açıklama değil, haber yaparız" dedi.

Haberin Devamı

 

Habere imza atan üç muhabirden WSJ İstanbul Büro Şefi Parkinson, twitter'daki açıklamasında, "Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarıyla ilgili WSJ muhabirlerinin bir açıklama yapıp yapmayacağını soranlara yanıtım 'Hayır'dır. Çünkü biz açıklama yapmayız, haber yaparız" ifadesini kullandı.

Wall Street Journal, geçtiğimiz günlerde ABD istihbarat servisine dayandırarak verdiği haberde, uçağın Türkiye'nin savunduğu gibi uluslararası hava sahasında değil Suriye hava sahasında ve yerden ateş edilerek vurulmuş olma ihtimalinin yüksek olduğunu yazmıştı.

Bunun üzerine Başbakan Erdoğan bu haberi şiddetle yalanlamış ve gazeteyi kaynağını açıklamadığı için 'namertçe' davranmakla eleştirmişti.

Haberin Devamı

Erdoğan konuyla ilgili olarak dün de AK Parti'nin Kayseri'deki il kongresinde, "Haber yalan... Eğer sen dürüstsen, samimiysen bu güvenilir kaynak kim açıkla. Mertlik bunu gerektirir. Demek ki bu gazete de mert değil namert bir yaklaşımla bunu yapıyor" dedi.

Son haber, hükümet ile WSJ'nin son dönemde karşı karşıya kaldığı ikinci haber olmuştu.

Gazetede bundan önce yer alan başka bir haberde, Uludere olayı ile ilgili istihbaratın ABD'ye ait predatörler tarafından verildiği iddia edilmiş ancak hükümet bu iddiayı da istihbaratın Türkiye'ye ait heronlardan alındığını söyleyerek yalanlamıştı.

WSJli muhabir: Biz açıklama değil haber yaparız

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!